@Anna är det den där röda lådan med en massa receptkort?
Min är i rökfärgad plast, men ja, säkert samma i sak!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
@Anna är det den där röda lådan med en massa receptkort?
Min (eller rättare sagt mammas) hade röd låda med rökfärgat lock. Det är nog samma. Nostalgi!Min är i rökfärgad plast, men ja, säkert samma i sak!
Bara en ny grej, antar jag. Prenumererade recept framstod som en ny idé och det var smidigt med ett receptkort bredvid spisen, istället för en hel kokbok.@mandalaki och @Anna
Jag har ett svagt minne av sådana där plastlådor med kort man skulle samla eller prenumerera på, som även handlade om krukväxter. Låter det bekant?
Jag kan inte tänka mig att min mamma samlade på dem, men de kan ju ha kommit som reklam ändå.
Vad var liksom poängen, jämfört med en vanlig kokbok eller en vanlig handbok om krukväxter?
Min (eller rättare sagt mammas) hade röd låda med rökfärgat lock. Det är nog samma. Nostalgi!
Min (eller rättare sagt mammas) hade röd låda med rökfärgat lock. Det är nog samma. Nostalgi!
@mandalaki och @Anna
Jag har ett svagt minne av sådana där plastlådor med kort man skulle samla eller prenumerera på, som även handlade om krukväxter. Låter det bekant?
Jag kan inte tänka mig att min mamma samlade på dem, men de kan ju ha kommit som reklam ändå.
Vad var liksom poängen, jämfört med en vanlig kokbok eller en vanlig handbok om krukväxter?
Åh Carl Butler, det vattnas i munnen på mig vid minnet av hans ostsufflé o hans oxfilé provencale.Ja! Jag älskade att leka med den när jag var liten (jag gillade att bläddra bland korten, sortera dem och antagligen leka bibliotekarie, vilket jag även gjorde med alla stämplar jag kom över) så det är definitivt nostalgi. @Diskurs ställde frågan om varför jag vill laga såhär konstig mat och jag tror att det är lite för att jag vill göra något konstruktivt med en gammal kär pryl faktiskt. Inte bara ha den som "prydnad" liksom.
Krukväxterna låter inte bekant faktiskt... men jag tror liksom Bläckis dels att det var smidigt med små kort och dessutom lite roligt att få hem några nya kort i månaden, sådär. Kokböckerna från min barndom var ju gigantiska volymer som tog upp halva diskbänken (Carl Butler och allt vad det var) - då var ju ett sådant här litet kort praktiskt. Dessutom lite lättare att ta med till jobbet och kopiera eller låta folk skriva av om man ville dela med sig av receptet än de där gigantiska schabraken!
Samma här, den ligger någonstans i gömmorna.
@Hyacinth jsg åt sushi från yama igår till lunch. 14 bitar!
Ikväll: serranoskinka, tryffelsalami, färska räkor, aioli, saint augur, franskt mousserande pga såld lägenhet!!
Tack!! Ja, kedjehus i Lund inköpt!Det var sååå gott! Är totalt svältfödd.
Grattis till försäljning, skulle ni söderut?