Jag har en ingefära och en gurkmeja i köksfönstret just nu. Lite roligt är det ju.p.s Min färska ingefära har skjutit skott!
Vad tycker ni - ska jag äta upp den eller plantera den? Kan det bli mer att äta om den planteras? Någon som testat?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag har en ingefära och en gurkmeja i köksfönstret just nu. Lite roligt är det ju.p.s Min färska ingefära har skjutit skott!
Vad tycker ni - ska jag äta upp den eller plantera den? Kan det bli mer att äta om den planteras? Någon som testat?
Jag har en ingefära och en gurkmeja i köksfönstret just nu. Lite roligt är det ju.
Från pulver, rena magin.Ja men går det att ÄTA framöver? Eller är det bara en krukväxt typ? Gurkmeja - från pulver???
Gurkmejan är ganska lik, fast ännu finare.Ingefära kan man odla, men det är svårt.
Jag har också en i fönstret bara för att den är fin med sina gröna pinnar.
Gurkmejan är ganska lik, fast ännu finare.
Från pulver, rena magin.
Eller från en bit gurkmeja från grönsaksdisken.
Hur man gör för skörd vet jag inte, men då krävs nog ett rätt stort odlingskärl och perfekta klimatförhållanden, typ tropiskt.
Alltså, allvarligt, jag har ALDRIG sett gurkmeja annat än som pulver och har inte reflekterat över hur den ser ut annars. Vad sjukt. Aldrig i en grönsaksdisk nära mig, antar jag. Är det också en rot?
Jag har bestämt mig för att utmana mig själv och prova nya saker, samt använda mig av mina kokböcker. Så framöver ska jag laga alla veckans måltider efter recept i en bok eller en tidning. Tror det kan bli som mest intressant när jag kommer till mina mest udda kokböcker som "laga irländskt" från typ 80-talet
Så med det sagt så påbörjade jag min personliga utmaning idag med recept från "under valnötsträdet". En sallad med böngroddar, stekt pak choi (den adderade jag själv), paprika och salladslök och en dressing med chili, ingefära, lime, sesamolja, vitlök och soja. Till det lammrostbiff som jag stekt i med salt och peppar och som fått gå klart i ugnen. Inte alls vad jag brukar äta (såklart, iom min utmaning ) men väldigt väldigt gott.
Ja den är himla fin faktiskt!Den boken gillar jag att titta i!
Och befriande att fler än jag har kokböcker som man aldrig lagar recept ur
Som en liten, knöligare ingefära. Gulorange inuti och fiiiin att titta på. Köper hos min närmsta asiat, Grönsakshuset i metropolen nära dig borde ha? Du bor väl på schlätta?
Släkting till ingefära. Finns på min vanliga Hemköp.Alltså, allvarligt, jag har ALDRIG sett gurkmeja annat än som pulver och har inte reflekterat över hur den ser ut annars. Vad sjukt. Aldrig i en grönsaksdisk nära mig, antar jag. Är det också en rot?
Släkting till ingefära. Finns på min vanliga Hemköp.
Ja, Barillas gnocchi är pastasnäckor som ska koka rätt länge, om det var dem? Jag trodde annars att gnocchi per definition görs på potatis, men det är ju inte jag som är italienare.
Den boken gillar jag att titta i!
Och befriande att fler än jag har kokböcker som man aldrig lagar recept ur
Fantastiskt hur jag kunnat missa det. Ska åtgärdas omgående.