Om jag hamnar i något liknande kommer jag att vara utlämnad till hallon, björnbär och vaxbönor.Exakt för sådana perioder man behöver ha saker i frysen ju! Du spädde just på min hordarinstinkt med 5 kg @inverterad
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Om jag hamnar i något liknande kommer jag att vara utlämnad till hallon, björnbär och vaxbönor.Exakt för sådana perioder man behöver ha saker i frysen ju! Du spädde just på min hordarinstinkt med 5 kg @inverterad
Jag hade skittråkigt när jag var höggravid, hade enorma foglossningsbesvär (kunde inte gå i trappor) och inte hade någon hiss. Kan ha fyllt hela frysen med hemlagad mat av ren leda. Ser det som en försvarsmekanism för att inte bli vansinnig. Hording har sina förtjänster.Jag har nåt slags syndrom som innebär att jag gärna slänger allt möjligt i frysen, tydligen inklusive stekta pannkakor, tomatsåsbyttor, bröd, lasagne, parmesan, kryddor och allt möjligt annat.
Ja, min partner brukar skratta åt mig. Men! Nu i tider av armod (eller flytt) är det jäklarns bra!
Jag har nåt slags syndrom som innebär att jag gärna slänger allt möjligt i frysen, tydligen inklusive stekta pannkakor, tomatsåsbyttor, bröd, lasagne, parmesan, kryddor och allt möjligt annat.
Ja, min partner brukar skratta åt mig. Men! Nu i tider av armod (eller flytt) är det jäklarns bra!
Jag har samma system. Allt som blir över hamnar i frysen, och jag skriver ALDRIG på vad det är för innehåll.
Jag har samma system. Allt som blir över hamnar i frysen, och jag skriver ALDRIG på vad det är för innehåll.
Det gör inte jag heller. Det har lett till ett antal smärre kriser när tex fryst kikärtsoppa visar sig vara äppelmos när den tinat lagom till lunch.Jag har samma system. Allt som blir över hamnar i frysen, och jag skriver ALDRIG på vad det är för innehåll.
Det gör inte jag heller. Det har lett till ett antal smärre kriser när tex fryst kikärtsoppa visar sig vara äppelmos när den tinat lagom till lunch.
Hade väninna på middag, torsk (vet ej styckningsdetalj, det var nog filé) inlindad i kallrökt skinka på haricots verts med pepparrot, dill och lime. Bulgur och yoghurtsås med citronpeppar och stenbitsrom. Chokladmousse på kokosmjölk till efterrätt. Det var gott!
Är det någon som pysslar med overnight oats / davosgröt härinne förresten? Jag testar för första gången idag, eller imorgon då. Läste om det på flera ställen igår och blev nyfiken, och så lyssnade jag på Matsamtalet-podden på bussen imorse och då pratade Sigrid om det, och tryckte på att det just inte blir klistrigt som kokt havregrynsgröt - jag är ärrad från dagis och klibbig, halvkall gröt. Vill nämligen gärna tycka om havregrynsgröt eftersom det trots allt är en bra frukost och provar då och då, men nej, jag tycker inte om det. Overnight oats verkar därför vara ett bra alternativ! Kompisen som var här håller på med det och gav lite tips, men varför inte fråga er ljuvliga typer också?
Jag gjorde det enkelt och tog bara havregryn och mjölk, och björnbär i locket på min lilla bägare. Tänker att om jag gillar det kan jag ju hitta på lite roligare saker med frön och nötter och sådär.
(För den oinvigde - man blandar alltså bara havregryn med samma mängd vätska och låter svälla i kylen under natten. Äter med vad man nu tycker om, vissa verkar köra yoghurt, andra frukt och bär, somliga nötter osv.)
Jag är på väg till KONFERANGS! På Ystad saltsjöbad i två dagar. Mums!