athena_arabians
Trådstartare
Jag tänker att det är skillnad också på att faktiskt ha det som ett intresse och vilja utvecklas som matlagare/grillade (vilket är mitt intryck av dig). Till skillnad från de riktigt snubbiga materialsportarna som köper bästa utrustningen för att kunna brösta sig och jämföra sig med andra materialsportare den gången/år de grillar (bär folk är på besök) typ, alltså att det inte är ett intresse utan bara ett sätt att jämföra sin status.
Jo, och jag köper inte dyra märkesprylar bara för att oavsett vad det gäller. Däremot har jag märkt att det är värt det att köpa bättre briketter (Granngårdens står sig fortfarande bra och köper man två säckar är de inte mycket dyrare än skräp a la närmsta mack).
Samma med grilltänger osv, de allra billigaste kanske inte alltid har den funktionalitet jag vill ha (och som jag har lärt mig genom att prova). Däremot vänder jag mig mycket mot det vansinniga prisläget på allt som det står Weber på. Ja, det är bra grejor men som de stigit de senaste åren är de i många fall inte värda det längre. Min skorstenständare är en Weber men jag köpte den för två år sedan på extrapris. Idag hade jag inte ens övervägt den just pga priset. ICA har en nästan likadan (deras egna märke) som är minst lika bra.
Mitt filosofi är att jag vill utveckla min grillning precis som jag utvecklat min övriga matlagning. Det är suveränt när man får till den där glazen just så, precis som när man får till en mustig gryta. Att experimentera med olika sorters rökved. Att trixa med temperaturen för att få en bra bark osv.