Tittar in i ditt kök, del 12

Status
Stängd för vidare inlägg.
En riktig skitdag blev iaf en bra matdag hemma hos mina föräldrar (jag ringde bara och sa "ni vill bjuda mig på middag idag" mvh trevlig dotter). Aubergine fylld med riven halloumi och körsbärstomater som gratinerats i ugn. Väldigt gott!
Nu blir jag nyfiken. Har du typ vita "svenska" föräldrar? Och hur gamla är de?
 
Kan tillägga att jag fick typ fiskgratäng från 70-talet med tomatsås, currystekta äpplen och kokt potatis till lunch hos mina föräldrar idag. Gott. Men lite daterat. Lite.
 
Med tanke på maten. :)
Min far gillar mat skulle jag säga, är rätt så intresserad av att hitta nya saker att laga och testa olika sorters mat :) (dessutom är han lite av en periodare med mycket bestämda åsikter så just nu vägrar han att grilla pga hur populärt det blivit från att ha grillat året runt och skottat fram grillen liksom :D). Så ja, det är nästan alltid kul och fint att äta middag där.
 
Min far gillar mat skulle jag säga, är rätt så intresserad av att hitta nya saker att laga och testa olika sorters mat :) (dessutom är han lite av en periodare med mycket bestämda åsikter så just nu vägrar han att grilla pga hur populärt det blivit från att ha grillat året runt och skottat fram grillen liksom :D). Så ja, det är nästan alltid kul och fint att äta middag där.
Mina går mot de 80 och man får nog säga att de alltmer konsekvent missar mattrenderna. Min mamma har alltid ansetts vara bra på mat, men dagens fiskrätt kändes lite antikvarisk. :) Men god.

Jag känner ju inte din pappa, men trenden runt mig är att de mindre "karlakarlsaktiga" männen fått nog av grillandet under rådande maskulinitetshets kring grillen. Även min pappa vägrar numera att grilla med hänvisning till könsroller. Jag tröstar honom med att hans grillande under min uppväxt fick mig att tro att grillning var något för krymplingarna snarare än för karlakarlarna. :)
 
Det är nog svårt att hålla sig uppdaterad om inte intresset är väldigt stor när en blir lite äldre tänker jag mig (men jag kan ju ha fel) @Petruska
80-åringar i min närhet är väl inte direkt några fenor på mat men jag kan ärligt säga att det är med skräckblandad förtjusning jag äter mat med några av dem :D

Och du kan säkert vara något på spåret där med grillningen. Det är ju typ värsta materialsporten numera för typ alla snubbiga snubbar (min sambo får de här reaktionerna :eek: :nailbiting::arghh: När han berättar om vår grill på sitt jobb :meh:) Din far låter dock som en vettig grillförebild ändå! Min är mest en envis tjurskalle med principer :up: :love:
 
Det gäller ju inte kvinnor som grillar förstår du väl. :up: Själv grillade jag mig en skiva biff och lite blandade grönsaker på min helt ordinära klotgrill igår kväll. När jag sen skulle äta kom jag på att jag glömt salladen men var för lat för att gå ut och plocka! :o

Fast jag ser det lite som en materialsport ;) :D

Skämt åsido, det blir lättare och bättre resultat med bra grejor. Det är inget fel på en vanlig klotgrill men jag skulle inte vilja långgrilla något i den bara för att det blir krångligare (nu snackar vi inte en gigantisk Weber klotgrill med delbart galler). Det är superenkelt att fylla på briketter och hålla en lagom temperatur i min lokgrill.

Jag brukar också glömma salladen :o
 
Mina föräldrar är strax över 60 och också ganska moderna i sin matlagning! De älskar att resa och köper alltid kryddor och liknande med hem och inspireras av de olika köken. Till exempel efter Kinaresan åt vi sichuanpeppar i många veckor, och sedan Peru är ceviche en veckovardaglig rätt :D

(Angående grillning är hela familjen ganska kassa, enorma mängder tändvätska och antingen för lite eller för mycket eller för gammal kol).
 
Mina föräldrar är strax över 60 och också ganska moderna i sin matlagning! De älskar att resa och köper alltid kryddor och liknande med hem och inspireras av de olika köken. Till exempel efter Kinaresan åt vi sichuanpeppar i många veckor, och sedan Peru är ceviche en veckovardaglig rätt :D

(Angående grillning är hela familjen ganska kassa, enorma mängder tändvätska och antingen för lite eller för mycket eller för gammal kol).

Jag säger bara skorstenständare, den har revolutionerat mitt liv :up: Briketter är också bättre än kol, det blir jämnare värme.
 
Ja briketter är det @athena_arabians , men är påsen öppnad och tre år gammal, förvarat i ett fuktigt uthus, så hjälper inte det riktigt :D
Och visst behövs el till en sån där tändare?
Nä, lättaste i världen att få perfekt glöd med en sån och snabbt går det. Lite papper i botten, sen kol i röret och ett par tändstickor, sen väntar man tills kolen är grå innan man häller ut det. :up:
 
Igår lagade jag Skonkost till karlskrället som legat på sjukhus, enkel grönsakssoppa med potatis, morot, palsternacka, lite gul lök och grönsaksfond. Rostat surdegsbröd till. Sådär roligt men helt okej.

Idag har jag noll inspiration till lunch och måste laga pga behöver matlåda. Tänker typ mathavre-/matvete-sallad, kanske med halloumi. Idéer någon?
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med...
31 32 33
Svar
642
· Visningar
28 761
Senast: Hajfisk
·
  • Låst
Kropp & Själ Startar en ny tråd, det börjar väl bli dags! Här blev det älgbiff med ljumma grönsaker, min kropp sa att den behövde lite kött efter...
109 110 111
Svar
2 202
· Visningar
114 127
Senast: ullo
·
  • Låst
  • Artikel Artikel
Dagbok Det satte rejäl fart under sensommaren 2007. Jag skulle fotografera på min väns bröllop. När jag kommer dit börjar jag fumla med min...
Svar
0
· Visningar
1 752
Senast: cassiopeja
·
Övr. Hund Jag vill berätta för er om en mycket speciell hund. En Finsk lapphund kom till oss den 25:e September 1997. Jag satt hemma hos min...
2
Svar
25
· Visningar
3 749
Senast: Disen
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp