Ja alltså, jag menade inte storfiskarbilderna, utan grillbilden som jag skrev om.Fast så är det inte med de där storfiskarbilderna, tycker jag. De visar snarare en trofé.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja alltså, jag menade inte storfiskarbilderna, utan grillbilden som jag skrev om.Fast så är det inte med de där storfiskarbilderna, tycker jag. De visar snarare en trofé.
Det är okej eftersom du är kvinna!Nu känner jag mig lite manhaftig efter grilldiskussionen...
Det ÄR ju något med grillning, helt klart. Den där genusladdningen, tex. En gång varje år grillar vi i stallet, och då dyker plötsligt allas män (utom min) upp från ingenstans och breder ut sig vid grillarna. Första gången trodde jag, min dåvarande vana trogen, att det var barnen och jag skulle stå för grillningen, men så var det inte, visade det sig.Fast jag ser det lite som en materialsport
Skämt åsido, det blir lättare och bättre resultat med bra grejor. Det är inget fel på en vanlig klotgrill men jag skulle inte vilja långgrilla något i den bara för att det blir krångligare (nu snackar vi inte en gigantisk Weber klotgrill med delbart galler). Det är superenkelt att fylla på briketter och hålla en lagom temperatur i min lokgrill.
Jag brukar också glömma salladen
Det är utan tvekan också du, @athena_arabians som har gett mig någon form av tro på att grillning faktisk kan vara matlagning, med syfte att få god mat.
Inte bara som mycket av den där stöddigt maskulina grillningen som utförs av personer som uppenbarligen helt saknar kunskap om råvarorna och matlagning för övrigt, och där resultatet trots påkostade prylar i rätt hög grad liknar sotade och brända köttbitar.
Alltså just det där med en gång om året. Man köper rätt dyra köttbitar, och så är det en fullständigt okunnig person som tillagar dem. Det känns feltänkt. Låt dem öva på något enklare, tex de pinnbröd man på min tid fick lära sig i scouterna.Grillat som smakar gott ÄR matlagning. Kött, styckdetalj, temperatur, tid, direkt/indirekt grillning, ev marinad, ev rub och ev glaze är inget man lär sig genom att göra det en gång om året (speciellt inte om man inte lagar mat annars ens vilket är min misstanke när det gäller många manliga grillare). Jag är absolut ingen mästare vid grillen, jag har mycket kvar att lära ännu.
Det ÄR ju något med grillning, helt klart. Den där genusladdningen, tex. En gång varje år grillar vi i stallet, och då dyker plötsligt allas män (utom min) upp från ingenstans och breder ut sig vid grillarna. Första gången trodde jag, min dåvarande vana trogen, att det var barnen och jag skulle stå för grillningen, men så var det inte, visade det sig.
Jag lyckas liksom inte riktigt respektera grillning som "riktig" matlagning, utan det är mer samma klass som att grilla korv över öppen eld i mitt huvud. Och så har jag så klart enklast möjliga lilla klotgrill (jag gillar inte klotgrill, har föredragit grillarna jag hade innan dess, men sådana tycks inte säljas längre?), och då blir det ju heller inte "riktig" matlagning. Och eftersom det inte är "riktig" matlagning, kan jag ju inte köpa en riktig grill. Mycket logiskt alltsammans, mycket.
Inslaget av materialsport har helt klart krånglat till det i mitt fall. Dessutom är ju mycket av de grillverktyg som finns i affärerna så stora att min man - som ändå har rätt stora händer - knappt kan hålla dem.
Jag älskar grillat, den här rök/kolsmaken liksom och gärna att någon som är bra på det står för tilltagandet Grönsaker är extra gott, att man kan få rejäl yta på dem utan att de hinner bli för mjuka.
Nu på morgonen har jag och mamma varit i svampskogen. Inte en endaste kantarell, men väl två liter blåbär.
Det där dialektala "nå" har jag funderat över på buke! Kan du berätta om det?
Har lagat trelagerscheesecake av blåbären. Dock inte smakat än!
Recept?
Jag tänker att det är skillnad också på att faktiskt ha det som ett intresse och vilja utvecklas som matlagare/grillade (vilket är mitt intryck av dig). Till skillnad från de riktigt snubbiga materialsportarna som köper bästa utrustningen för att kunna brösta sig och jämföra sig med andra materialsportare den gången/år de grillar (bär folk är på besök) typ, alltså att det inte är ett intresse utan bara ett sätt att jämföra sin status.Nu känner jag mig lite manhaftig efter grilldiskussionen...
Detta men delar fyllningen i två. Nedersta lagret med hela, okrossade blåbär och lite citronzest (kör ca fem min i ugn och låt svalna lite innan nästa lager hälls på), mittersta och övre lagret enligt receptet Tog extra blåbär genom hela receptet
Precis det jag försökte säga förut. @athena_arabians är den första som påvisar den skillnaden för mig.Jag tänker att det är skillnad också på att faktiskt ha det som ett intresse och vilja utvecklas som matlagare/grillade (vilket är mitt intryck av dig). Till skillnad från de riktigt snubbiga materialsportarna som köper bästa utrustningen för att kunna brösta sig och jämföra sig med andra materialsportare den gången/år de grillar (bär folk är på besök) typ, alltså att det inte är ett intresse utan bara ett sätt att jämföra sin status.