Åkej, nu är jag redo att rapportera vad jag har ätit i Tyskland när jag inte har snyltat på Ordentlische Bundeskongress Polizei!
Vi hade lyckats boka hotell utan frukost och hade ingen lust att betala 18 euro för hotellets buffé så vi gick ut istället. I tisdags hittade vi ett astrendigt veganskt ställe och åt en gudomlig avokadomacka med sojamarinerade svampinjoner på surdegsbröd. Helt underbart.
Efter att ha kämpat med att komma in på konferangsen och varit hos polizei förtjänades detta:
Denna lilla måltid upprepades många gånger. Många! Rara små julkakor, liksom munsbitsstora.
Visst är det något trevligt med mat på pinne? Här minicaprese. Det cirkulerade lite andra snittar också, jag åt någon trevlig korv som påminde om timmermanskorv, bland annat.
På kvällen var jag bjuden på en nätverksmiddag på en mycket rustik restaurang inne i stan där servispersonalen bar lederhosen och allt. Det fick liksom bli schnitzel eller inget!
JÄTTEGOD var den också. Potatis- och gurksallad till.
Föredömligt förmiddagsfika! Pretzels! Varför har vi knappt såna i Sverige förutom på Lidl, tro?
Lunchen var en sorts banketthistoria, först tre små förrätter, rödbeta/äpple/getost i en burk och något med lax i en annan. Jag bytte bort min anka mot en extra getost ty min kollega äter inte ädel SCHEVRÉ.
Följt av något som kallades poulard, vilket jag tror är unghöns.
De märkliga korvarna är någon sorts potatisdumplings. Såsen var god!
Igår kväll bangade jag party och ägnade mig istället åt skumbad, ansiktsmask, döner kebab (den godaste jag har ätit, så fräsch och full med grönsaker) med iste med bergamott och lime, och vit choklad med valnötter i. Det var en underbar kväll.
Imorse åt vi frukost på plats i kongresshallen (igår var vi på ett mycket basic ställe nära hotellet innan vi hade fattat att man kunde få käka här) - trevliga bagels med ost och grönsaker, eller någon spännande tysk skinka och en sorts örtig färskost. Lunchen serverades på mässgolvet vilket gick förvånansvärt bra, hel laxsida med goda grönsaker eller kyckling- och svampragu, med grönsaker eller ris eller både och. Efterrätterna ska vi inte tala om, men om vi måste kan jag säga att chokladmousse med körsbärssås inte gick av för hackor.
Sent ikväll flyger jag mot Sverige och imorgon ska jag på julbord. Tur att jag har förberett magsäcken, eller hur?
Glömde - detta bjöds till morgonens första möte...
De som hade den goda smaken att ha en sådan här låda i montern sponsrade även de små vagnarna med riktigt espressokaffe! Mycket bra drag, jag berömde dem varmt.