Kul! Den ska jag nog testa.
Jag gör en rätt annorlunda typ:
500 g blandad torkad frukt (i år korinter, tranbär, blåbär, papaya, mango och fikon och gula russin)
Nästan lika mycket nötter och hackad choklad
2 dl bra rom/cognac/amaretto/vad man gillar (maken ylar varje år att jag ska ta en liiiite billigare sort)
1/2 dl socker
Sen låter jag det stå och dra i en bunke i rumstemperatur ett dygn typ.
Rör ner 4 ägg, 3 dl mjöl, lite malen muskot, 250 g smör, kanel, kardemumma, salt, 1 dl muscovadosocker. Ställer längst ner i ugnen på 150 grader i typ 1,5 timme. När den svalnat, hutt på med en slatt bra sprit och svep in i plastfolie.
Sen tar jag fram den efter 3-4 dagar, huttar den igen och sveper in. Efter en vecka är den super, sen bara godare med tiden.