Ingen sprit! Då kommer BARNET icke äta. Konstigt BARN
Äsch. Den förångas väl? BARN alltså
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ingen sprit! Då kommer BARNET icke äta. Konstigt BARN
Tror mest det är smaken - BARN har generellt dålig smak när det gäller nat tycker jag!Äsch. Den förångas väl? BARN alltså
Exakt så gjorde jag tårtorna jag bjöd jobbet på när jag fyllde år förra året fast jag gjorde saffransvaniljkräm, hade inte saffranet i bottnarna. Okej nöjd men pga kvantiteten till jobbet blev det färdigbottnar, tror @Killaloe s tårta kommer bli mycket godareLingon, vit choklad och saffran! Så sjukt gott!
Äsch. Den förångas väl? BARN alltså
BARN förångas, det är jag rätt säker på. Men det är lite krängkande att kalla BARN för den
Exakt så gjorde jag tårtorna jag bjöd jobbet på när jag fyllde år förra året fast jag gjorde saffransvaniljkräm, hade inte saffranet i bottnarna. Okej nöjd men pga kvantiteten till jobbet blev det färdigbottnar, tror @Killaloe s tårta kommer bli mycket godare
Apropå sprit och lingon så är den magiska kombinationen calvados och lingon Pappa har gjort en parfait på den kombinationen många jular, receptet är från en äldre Allt om Mat-tidning.
Men berätta mer!Exakt så gjorde jag tårtorna jag bjöd jobbet på när jag fyllde år förra året fast jag gjorde saffransvaniljkräm, hade inte saffranet i bottnarna. Okej nöjd men pga kvantiteten till jobbet blev det färdigbottnar, tror @Killaloe s tårta kommer bli mycket godare
Idag har jag käkat miserabel lunch på Burger King. Riktigt dåligt.
Sedan lamm, kyckling, potatis, morötter och sötpotatis som lagats under jord i Maoriby (fejkby, men grym upplevelse ändå) i Rotorua, Nya Zeeland. Ingen kulinarisk upplevelse det heller, men väldigt trevligt
Jag har vart på samma ställe, tyckte allt smakade likadant men efterrätterna var desto bättre
Men berätta mer!
Hur gjorde du med lingonen?! Och hade du recept till krämen?
Matlagning on the edge:
Stressig helg, stressig början på veckan. Inbokat kvällsmatsbesök i tisdags mer eller mindre direkt efter jobbet, bestämde mig för att förbereda rostbiff sent i måndags kväll. Hel rostbiff i ugn + mer pådrag på elelement + lite andra elgrunkor = pajad huvudsäkring.
Ny huvudsäkring plockas fram ur hemmansägarinnans lilla överlevnadslåda. Lite mindre pådrag på elelement. Lite andra elgrunkor tas bort. Ändå: en till pajad huvudsäkring. Klockan passerar 22. Rostbiffen är ännu rå. (oavsiktlig poesi)
Sista tillgängliga huvudsäkringen plockas fram och monteras i. Andan hålls. Rostbiff steks i ugn. Långsamt. Långsamt.
Sista huvudsäkringen går. Rostbiff innertemp 59 grader. Oklart om middagssällskap uppskattar rött kött. Hejar på att ugnens eftervärme ska räcka. Rostbiff ökar till 60 grader. 61. Och till sist, 62. Som lyckligtvis visar sig vara perfekt. En upplevelse helt i klass med att rulla in på bensinmacken på bensinångorna och tom tank.
Typ taget! Tack! (@VLMF och @Hyacinth med!)Lingon, vit choklad och saffran är ju galet gott! Jag ska göra nån sorts tryfflar på det temat.
Jag tror att även apelsinzest väl fyller sin plats i den smakkombinationen, men det kan möjligen leda till negativa omdömen från BARNENS sida? Om degobttnarna - vanliga bottnar liksom - innehåller apelsinzest kan det kanske passera. Och så vit chokladmousse/-smet med saffran i. Och så pudra lingonpulver över hela skapelsen så att den blir juligt röd!? Kan ju kompletteras med små grisar och änglar i mandelmassa/marsipan, som den allergiska gästen kan peta bort (och sedan BARNEN äta upp).
Haha, jag tyckte inte efterrätten var så god heller Fick ni också Pavlova?
Det var omkring 6 år sedan jag var där så minns inte exakt (jag vet inte vad pavlova är? ) men jag minns berg med olika exotiska frukter, glass, friterade bananer och annat gotti gott
Vitt vin och vitlök!Vi har lite färsk lax, som jag tror får gå i ugnen med fänkål och kanske nåt mer ikväll,
I ugnen? Eller vitlök som snacks till mitt vin här och nu?Vitt vin och vitlök!