Pinus
Trådstartare
Idag blev det ett till från Jan Hedh, rågbröd med levain. Blir inte riktigt klok på vad levain egentligen är, är det liksom fördegen? Eller det som kanske är det som egentligen kallas surdeg... Jag kallar ju min surdegsgrund för surdeg men det är nog lite viktigt med definitionerna här för att jag ska fatta.
Enligt hans bok gör man en levain (nån slags fördeg? Gärna på russinsurdegsgrund) som man sen kan ha i kyl upp till en vecka. Och så har jag gjort, och sen bakat med delar av den degen när jag bakat ut bröd sen med mer mjöl och vatten.
Ganska fint blir det i alla fall. Tog rågsikt och lite grovt rågmjöl i degen idag. Får inte riktigt till den hårda skorpan som jag vill ha dock... Tips? Tycker inte det räckt med att spraya vatten eller ha isbitar under plåten.
Har också börjat spara ner mitt experimenterande i Evernote för att lättare kunna följa upp framöver!
Enligt hans bok gör man en levain (nån slags fördeg? Gärna på russinsurdegsgrund) som man sen kan ha i kyl upp till en vecka. Och så har jag gjort, och sen bakat med delar av den degen när jag bakat ut bröd sen med mer mjöl och vatten.
Ganska fint blir det i alla fall. Tog rågsikt och lite grovt rågmjöl i degen idag. Får inte riktigt till den hårda skorpan som jag vill ha dock... Tips? Tycker inte det räckt med att spraya vatten eller ha isbitar under plåten.
Har också börjat spara ner mitt experimenterande i Evernote för att lättare kunna följa upp framöver!