Lindon
Trådstartare
Sv: Sockerhalt i hö
Efter lite letande har jag hittat en bonde inom rimligt avstånd som säljer småbalar 40kg höensilage. Småbalarna kommer från samma ställe - variationen borde vara relativt liten. Sockerhalten var 13,5 % dvs lite högre än vad den borde vara. Smbrp var låg, runt 9 så det blir att komplettera med lucern/soja.
Ett annat alternativ jag har är stora balar utan analys, men det kommer att blir dåligt innan jag hinner använda upp det till båda hästarna. I detta fall kommer alla balarna från olika skiften, bonden vet alltså inte vilka som kommer från vilka.
Vad gör man? köper småbalarna? Stoet klarar sig det vet jag, för hon har ätit 8 kg 25% hö, men fjordisen då? I detta skede äter de ju bara halm vilket är ohållbart i längden.
Efter lite letande har jag hittat en bonde inom rimligt avstånd som säljer småbalar 40kg höensilage. Småbalarna kommer från samma ställe - variationen borde vara relativt liten. Sockerhalten var 13,5 % dvs lite högre än vad den borde vara. Smbrp var låg, runt 9 så det blir att komplettera med lucern/soja.
Ett annat alternativ jag har är stora balar utan analys, men det kommer att blir dåligt innan jag hinner använda upp det till båda hästarna. I detta fall kommer alla balarna från olika skiften, bonden vet alltså inte vilka som kommer från vilka.
Vad gör man? köper småbalarna? Stoet klarar sig det vet jag, för hon har ätit 8 kg 25% hö, men fjordisen då? I detta skede äter de ju bara halm vilket är ohållbart i längden.