Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Och av chipsen är 1/4 inte potatis, utan fett.
Som du sedan ska koka med grädde...
Jag har ingen mosare så här är ju alternativet enkelt. Tänker inte köpa en heller.
Har ingen elvisp heller för den delen, så gaffel får det bli. Det är inte så noga!
Man behöver varken visp eller mätare.
Tar dock inte många minuter att stampa klumpfri mos, så nån elvisp behövs inte. Samma sak med smör, mjölk och kryddor, det tar några sekunder att tillsätta och ytterligare max 30 sekunder att blanda igenom moset med stampen.
Och då gör jag inte 1 portion. Det går ju ännu kvickare att stampa.
Men det är ju flera miljoner människor som äter pulvermos. Tänk tex Sibylla, bensinmackar
Oj, blir ju väldigt avancerat mos det där.Det ska ju mosas med den där potatismosaren (?), slätas till med elvisp, skiva ner smör, mäta upp mjölk, krydda tills det smakar bra. I stora kastrullen
Pulvermoset kräver bara en vanlig visp, vatten, ev salt och kanske lite smör beroende på humör. Går att äta tillsammans med tillbehör direkt ur lilla kastrullen om jag är själv.
Jag hatar verkligen att diska, nästan lika mycket som jag hatar skitig disk
Edit: Herregud jag glömde skalare och slev. Det är bara för jäkla jobbigt ibland.
Tycker det låter som att de stackars chipsen får komma mer till sin rätt på det sättet ett glas mjölk till och några msk grädde till ett bakat äpple efter så är du uppe i samma middagsformation som i inledningen + iofs det mumsiga äpplet.Det är det bästa med att vara själv hemma, äta direkt ur kastrullen
Fast du brukar jag oftast äta chips till middag, utan att göra mos av den först dock
Pulvermos är rätt vanligt. Du uttryckte dig "Vem äter ens pulvermos". Förslaget med chips tillhör inte vanligheterna faktiskt, det är inte en vanlig maträtt som serveras i många svenska hem. Jag såg flera som uttryckte sin egen åsikt om förslaget, men inte "vem äter ens..." som du gjorde, vilket inte är att uttrycka en åsikt om att pulvermos är äckligt, utan snarare att sätta någon form av etikett på de som äter pulvermos.
Fast oavsett form på tråd och om det är på ett forum eller IRL tänker jag att man får lägga en tanke på hur man uttrycker sig. Om man använder "vem äter ens" som uttryck för att man inte gillar så får man kanske fundera på synonymer istället. Det är rätt ohyfsat och snobbigt. Det är trots allt mat vi pratar om, mat som andra äter, inte jord eller bajs eller vad som, som är oätligt, utan helt vanlig mat. Inte konstigt att mängden ätstörda människor ökar när folk tillåter sig uttrycka sig så värderande, om inte sin egen smak utan om andras.Jag är inte @Bison men tänker att vem äter ens är mer ett uttryck för vad man själv inte gillar utan att för den skull tycka att att den som äter i detta fall pulvermos är äcklig/vidrig. Detta är en inte särskilt allvarlig tråd om mos där man kan framföra sina åsikter utan att folk behöver känna sig attackerade över sin smak. Skillnad är om man irl framför sina åsikter när någon äter något man själv inte gillar. DET är ohyfsat.
Jag använder alltid elvisp, tycker moset blir godare när det är så där vispat och fluffigt. Och skalar potatisen med min jonas-skalare, mäter upp mjölk och skivar i smörNu svarar jag er ihop eftersom ni skriver samma sak.
Nej, för att göra potatismos behövs nödvändigtvis inte elvisp, mosare mm men om jag ska göra riktigt mos så att jag blir nöjd så använder jag båda delar.
Sedan gör jag inte vanligt mos om jag är sugen på pulvermos, det smakar ju helt annorlunda.
Oj, blir ju väldigt avancerat mos det där.
Koka, hälla av vatten, hälla i lite mjölk på varma plattan, mosa med vanliga vispen ned i mjölken. Vispa lite -med vanliga vispen. ev salt o peppar, klart.
(skippar smör och sådant, tycker inte det blir så mycket skillnad, vilken potatis gör större skillnad, men jag väljer inte så noga där heller, fast/mjölig, whatever)
Det enda man måste vara noga med är att inte använda mixerstaven för då får jag klister.
Kan inte säga att jag alltid skalar potatisen menar, mycket potatis har ju så snälla skal oavsett o barnet tycker de är knapriga. (samma med äppelpaj till vardags, orka)
Tycker det låter som att de stackars chipsen får komma mer till sin rätt på det sättet ett glas mjölk till och några msk grädde till ett bakat äpple efter så är du uppe i samma middagsformation som i inledningen + iofs det mumsiga äpplet.
Jag använder alltid elvisp, tycker moset blir godare när det är så där vispat och fluffigt. Och skalar potatisen med min jonas-skalare, mäter upp mjölk och skivar i smör
Jag har konsekvent avskaffat all skalning av potatisen. Bästa arbetsrationaliseringen ever, är ju dessutom näringsämnen i skalet så dubbel vinst.Oj, blir ju väldigt avancerat mos det där.
Koka, hälla av vatten, hälla i lite mjölk på varma plattan, mosa med vanliga vispen ned i mjölken. Vispa lite -med vanliga vispen. ev salt o peppar, klart.
(skippar smör och sådant, tycker inte det blir så mycket skillnad, vilken potatis gör större skillnad, men jag väljer inte så noga där heller, fast/mjölig, whatever)
Det enda man måste vara noga med är att inte använda mixerstaven för då får jag klister.
Kan inte säga att jag alltid skalar potatisen menar, mycket potatis har ju så snälla skal oavsett o barnet tycker de är knapriga. (samma med äppelpaj till vardags, orka)
Jag skulle också satsa på den!Jag tror jag bara äter min chips direkt ut påsen trots allt
Där pratar vi tidseffektiv middag och noll disk.
Möjligen lite dammsugning av soffan.
Fast nu tar du i så du spricker här. Skulle människor bli ätstörda av att andra inte gillar samma mat som de gillar? Det låter helt otroligt långsökt. Det känns som om du anstränger dig lite väl mycket för att bli kränkt här.Fast oavsett form på tråd och om det är på ett forum eller IRL tänker jag att man får lägga en tanke på hur man uttrycker sig. Om man använder "vem äter ens" som uttryck för att man inte gillar så får man kanske fundera på synonymer istället. Det är rätt ohyfsat och snobbigt. Det är trots allt mat vi pratar om, mat som andra äter, inte jord eller bajs eller vad som, som är oätligt, utan helt vanlig mat. Inte konstigt att mängden ätstörda människor ökar när folk tillåter sig uttrycka sig så värderande, om inte sin egen smak utan om andras.
Fixar inte hunden smulorna?Jag tror jag bara äter min chips direkt ut påsen trots allt
Där pratar vi tidseffektiv middag och noll disk.
Möjligen lite dammsugning av soffan.
Jag skulle också satsa på den!
Men föredrar trots allt äggmacka (med lite smågodis till efterrätt, mmm efterrätt), min stora favoritmiddag!
Den besparar också mycket disk trots allt. Men blir iofs smörkniv och tekopp o sådant. Äggen kan man ju koka i bulk.
Gäller dock att inte tappa den heller i soffan
Vi har platta med hål i, det är kanske därför jag föredrar vispen vanligen tar upp gigantisk plats också, ev kanske den skulle kunna vandra vidare till behövande second hand affär och ersättas med metallslinga om jag skulle hitta en sådan.Jag har konsekvent avskaffat all skalning av potatisen. Bästa arbetsrationaliseringen ever, är ju dessutom näringsämnen i skalet så dubbel vinst.
Har även gått så långt att jag oftast gör på olja och vatten. Efter tusen fall av "oops, mjölken räcker inte" och vill hellre att den ska räcka till kaffet om jag måste välja, så har jag kommit fram till att jag inte behöver ha mjölk i. Äter löst mos så det går massor till ett storkok.
Enda redskap är potatisstöten, både till att mosa och röra med. Men det ska vara en som är gjord för att trycka på toppen och med vågformad metallslinga, absolut inte typen platta med hål!