Jag tror pendeln har svängt, när jag fick barn -75 så delade vi rakt av på tre månader var, sedan var det dagmamma, vi flyttade in till Stockholms innerstad o i väntan på att få dagmamma/dagisplats då hade vi en ung tjej som kom hem till oss o tog hand om sonen, hon var anställd av soc o i vanliga fall var hon hemma hos sjuka barn Jag fick den förmånen eftersom jag hade ett bristyrke o prioriterades därför.På vilket annat sätt utan att minska flexibiliteten i föräldraförsäkringen kan vi få ett Sverige där pappor i lika stor utsträckning som mammor är hemma (lediga från jobbet) med sina barn när de är små?
Knapplån
Varför är det så otroligt ojämnt idag? (sett till helheten inte enskilda fall)
Vilka konsekvenser får den ojämställdheten?
Blir en aning konfunderad när jag märker att det är normen att kvinnan är hemma på heltid minst ett år, gärna 1,5 efter att hon fått barn. bara genom att läsa hur grannar och vänner lägger upp det. Vafan det är 2018 och upplägget känns otroligt förlegat. Vi har gjort en enorm utveckling i Sverige på många områden de senaste decennierna men när det gäller jämställdheten går det trögt tydligen.
Denna norm ger mig som kvinna i barnafödande ålder en stor nackdel på arbetsmarknaden bara för att jag skulle kunna få barn och då troligtvis blir borta från jobbet i 1-1,5 år. Jag har inte ens några barn och kommer kanske aldrig att ha. Hur mycket man än lagstiftar om diskriminering mm. kommer det att vara så tills dessa att papporna är hemma häften av den föräldralediga tiden.
Alla i vår omgivning o bekanta började båda arbeta när barnet fyllde sex månader.