Salladen ska alltså vara egen rätt och inte tillbehör?
Lite mer tidskrävande men oh så gott är att man picklar saker. Bra kombination är rödbettor (jag har provat picklade eller ugnsstekta, ska gå bra att koka dem med tror jag), picklad rödlök, fetaost och ruccola. Jag gillar houngsbaserad dressing, men så gillar jag sött rätt mkt.
En av mina favoritsallader är med päron, parma, valnötter, ädelost och romansallad. Dressing (som värms för att blanda ingridienserna) med houng, äppelvinäger, citronsaft, olja och salt+peppar. Jätte gott! Jag gör den sommartid även till pastasallad
På tema pastsallad så har jag en pastasallad som innehåller så mkt gott att det har hänt att jag gjort den utan pasta med :P Avkoado, mango, ruccolosallad, rödlök och grillad kyckling med en dressing av limejuice och sweet chilisås.
Lat sallad kan även kanske vara mer inlagda saker man köper färdigt på burk? Jag är vääääldigt förtjust i kronärtskockor så jag kanske tycker kombinationer med det är underbart bara därför, men kanske är fler som gillar? typ kronoärtskockor, kapris, någon typ av bönor man gillar, körsbärstomater, rödlök, vitlök och så lite dressing på det. Finns massor med olika inlagda saker på burk, jag brukar gå runt i butiken och typ bara plocka lite som faller mig in, jag är svag för krutonger så jag tar gärna med det, gäller dock att verkligen lägga på de i sista stund, blöta krutonger är usch.