Snurrfian
Moderator
Fast just champinjoner finns ju färska i affären till hanterliga kostnader, eller hade du konserverat egenplockade själv? Då blir det möjligen en annan sak. När man konserverar kantareller själv, använder man väl inte metallburk, och det blir inte den där metalliska burksmaken. Samma sak borde ju gälla för egenkonserverade champinjoner.
Ja, det är svårt att se poängen med burkchampinjoner när färska champinjoner är så lättillgängliga, och både smaken och konsistensen dessutom avviker så mycket hos de konserverade.
(Jag hade hellre gett mig på att odla champinjoner i en låda, än köpa konserverade, om jag av någon anledning inte ville köpa färska. Eller avstått helt - egentligen de mer troliga alternativet.)
Jag tycker att burk champinjoner och färsk är helt skilda saker för att vara helt ärlig. Ibland kan jag få lite cravings efter burk champinjoner för det är till viss del lite barndomsmat för mig, men i övrigt tycker jag att färska är betydligt godare.