Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Men VAD i denna tråd får er med kolik problem trots era optimala förutsättningar att känna det som att folk anser att ni inte erbjudit bas kvaliteter för era hästar ? Fattar inte ?
Aha.
Så du vet inte hur hästen dog?
Du tänke det var inte lite marklig att med 12 provtagning = 0 ägg?!
Det där med kossan som någon skrev om, som obducerades var intressant.
Min kompis häst, som aldrig hade haft kolik, fick ett väldigt kraftigt anfall en vårvinter för några år sedan, 21 år gammal.
Han avlivades på klinik.
De frågade om de fick obducera honom och min vän gav ok.
Om jag minns rätt, så hade han en typ av cellförändringar/cancer, som växte likt långa trådar, och de hade snört ihop sig runt tarmen på ett, eller några ställen.
Han var alltså helt utom räddning, men om han inte hade blivit obducerad hade nog min vän undrat VAD i närmiljön som gjorde att ha fick det där kolikanfallet.
Finns det någon mer här som låtit obducera en häst som avlidit pga 'kolik' som som sagt egentligen är en rätt luddig benämning på en hel massa olika sjukdommar!????
Har ni alla, försäkringar som täcker kolik dvs buköppning väl? Hur ska man tänka där?
Nej du är inte folk men du och flera fortsätter att snurra in er på att vatten inte alltid avhjälper kolik . Självklart Gör det inte det . Det jag tycker jag skrivit femtielva gånger är dock att erbjuder man inte ens vatten i hagen så hästarna HAR det grundläggande elementet att tillgå , så blir det bakvänt att börja titta på andra orsaker till kolik .
Är det tydligare nu ?
Pulkaskurk verkar förstå det jag skriver . Tack för det .
Och det behöver inte ens vara ljummet vatten som elementärt bas behov - det räcker långt med bara rakt av isfritt vatten i hagen . Ger man foder i hagen SKA vatten finnas om man vill undvika kolik det är verkligen bas kriterier .
Krävs ingen värsting el uppvärmd bytta för dyra pengar heller . Kostar typ 200 kr att isolera en balja så att det håller sig isfritt , med lite underhåll morgon och kväll .
Så jag förstå rätt,
0-träckt prov de sista 6 år. när tog du proven och hur ofte?
Vär Nov. avmäskning den första i 6 år?
Ställa samma fråga till tgd.
Jo, jag vet hur hästen dog. Hon hade så svåra smärtor, trots kramplösande och smärtstillande, att veterinären menade att hoppet var ute. Det blev trotjänaravlivningen som kom och avlivade henne.
Jag har stora beten till mina hästar, beten som det inte gått hästar på under femtio år när vi flyttade in. Och förutom resultaten på träckproven brukar jag även se hur mina hästar ser ut.
Mitt sto var välmusklad och i mycket bra kondition, och hennes päls var så blank att man kunde spegla sig i den. Tror du fortfarande att hon var full av mask?
Provena har tagits på våren när gräset börjat spira. Hästen regelbundet genom årena avmaskad ändå även om den nollat på träckprov. Efter avmaskning har träcken varje gång gåtts igenom och några maskar har aldrig setts komma ut.
Jag förstår inte de som törs fodra sina hästar i ensilageplasten med orden att "min häst äter minsann inte av plasten". Hur vet man det?
Det var ju så den där Vet. från SLU resonerade. Jag blev paff, men så hade ju hen sett en hel del hästar invärtes.....Resistance eller ej, kommer inte hästen att dö av en avmäskning, och jag kan känna sig trygg att Jag har gjört vad jag kunda för min häst.
Det var ju så den där Vet. från SLU resonerade. Jag blev paff, men så hade ju hen sett en hel del hästar invärtes.....
Har man en "maghäst" skulle jag nog följa den gamla devisen.
Har heller inte sett styngflugeägg på 30 år- innan jag fick nya grannar som tog med sig det från stort inackorderingstall. Spridningen av den är tydligen mkt lokal... än sålänge.