L
Lillfi
Sv: Lite skillnad va?
Ja det där med möglet hade jag inte så stor koll på, men å andra sidan så fodrar man ju inte med mögligt hö iallafall. Förr i tiden så ansåg man ju att fjolårshö hade sämre näringsvärde men på senare år så är ju uppfattningen den att lagring inte påverkar proteinet men däremot vitaminerna, redan såhär efter nyår har vitaminhalterna minskats kraftigt. Mineralhalten .. antar jag behåller sitt värde.
Ang färgen så har jag hört att det inte ska påverka värdet. Ett gult hö kan mer protein än ett grönt tex. Men när jag själv fodrar så väljer jag alltid automatiskt ett grönt parti mot ett gult, trist!
Varför det blir gult, kan det bero på torkningen? eller på vitaminminskning?
Måste bara fråga, jag har även hört detta med att fjolårshö har tappat näring, var intressant att höra...... man lär nytt varje dag. Men vad är det då som gör att intaget grönt hö året efter är gult och tråkigt att se på. Är det bara blekning av färgen eller har det med innehållet att göra. OM det nu inte blivit mögligt alltså.
Ja det där med möglet hade jag inte så stor koll på, men å andra sidan så fodrar man ju inte med mögligt hö iallafall. Förr i tiden så ansåg man ju att fjolårshö hade sämre näringsvärde men på senare år så är ju uppfattningen den att lagring inte påverkar proteinet men däremot vitaminerna, redan såhär efter nyår har vitaminhalterna minskats kraftigt. Mineralhalten .. antar jag behåller sitt värde.
Ang färgen så har jag hört att det inte ska påverka värdet. Ett gult hö kan mer protein än ett grönt tex. Men när jag själv fodrar så väljer jag alltid automatiskt ett grönt parti mot ett gult, trist!
Varför det blir gult, kan det bero på torkningen? eller på vitaminminskning?