Fast njä, ris i säck är billigt och räcker evigheters evigheter. Pris per portion blir nästan inget. Hel kyckling är väldigt ofta rejält nedsatt och räcker till många måltider. Köper du sen pasta i storpack och gör en pastasås på säsongens grönsaker/rotfrukter eller nåt reakött till den så är du hemma. Drick vatten eller måltidsdryck90 kr räcker inte till någonting , man måste vara extremt prisjägare eller leva på nudlar och makaroner och korv om man ska äta 2 måltider plus dryck för 90 kr.
Som sagt vore intressant att se en exakt matsedel för en vecka
När jag absolut inte orkar laga mat men är trött på mackor mm gör jag pasta med pastasås. Dvs jag kokar pasta, håller ner creme fraiche plus vad jag nu har hemma (grönsaker, kött, fisk, surimi - ja inte allt samtidigt då), kryddar och så lite ost. Om man då köper pasta i storpack, passar på att köpa creme fraiche på nedsatt pris eller gör en såsbas istället och använder sådant man köpt på nedsatt så blir det inte många kronor.
Själva grejen är ju att inte utgå från vad man vill äta just nu, utan från vad som är billigast att köpa just nu. Dvs vill du äta köttfärssås ikväll ska du inte jaga billig köttfärs idag. Utan den köpte du på dig när det var rea och frös in och nu tar du upp den. Alt så äter du idag det som råkar vara billigt idag. (Fö var det så jag och hunden satt och käkade oxfile en november onsdag för länge sen. Det var billigaste proteinkällan i affären för den var 75% nedsatt pga kort datum )
Som sagt innan det här med gluten ställde till det, och jag hade stor frys, åt jag enormt billigt just för jag passade på att köpa när det var billigt och frös in. Endera frös in råvaror. Eller så gjorde jag moussaka när aubergine var billigt och frös in moussakan.