Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Har precis bakat saffranskladdkaka! Ska provsmakas när jag kommer tillbaka från hundpromenaden, tror den är god för smeten var helt
Använde kokosflingor istället för ströbröd i formen. Tror det blir extra gott då Och marsipan istället för mandelmassa eftersom det inte finns här i tyskland och jag inte orkade göra egen mandelmassa
Receptet:
Saffranskladdkaka
2 1/2 dl strösocker
1 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 30-35 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras helst kall med en klick vispad grädde till.
Känner att det är liiiite för tidigt än att julpynta
Det finns ett underforum som heter Bukefalos-hjälp.Ja alltså, jag skulle gärna lägga in bilder, OM JAG FATTADE HUR MAN GJORDE!
Helt sjukt gott! Florsocker på och en klick grädde, och så en kopp té till rekommenderas, speciellt till jul