Efter vad jag minns, eftersom receptet verkar ha försvunnit från internet. Bara att höfta!
Lägg 1.5-2kg revben i en stor kastrull. Fyll på med 2 gula lökar (delade i fyra ungefär), tre morötter (grovt slantade), lite chiliflakes, hela svartpepparkorn, 3 lagerblad och 2 fondtärningar (grönsak eller kött). Häll på ca 1.5-2l julmust och sedan vatten så allt är täckt. Kan behövas lite extra salt.
Koka upp och låt puttra i.. 2timmar? Man kan behöva skumma av ibland.
När köttet är klart, ta ur revbenen och lägg i en ugnsfast form.
Koka sedan glazen, på julmust och spadet från grytan. Till glazen tillsätts även tomatpuré, röd chilli och ingefära.
Koka tills det reducerat till en sirapsliknande konsistens. Jag brukar fylla på med fond och julmust några gånger, det blir alltid för lite glaze
Pensla revbenen med glazen, gärna orimligt mycket. In i ugnen i kanske 40min? Fin yta är det som behövs.
Kanhända har jag lite fel på någon av tiderna, de blev visst lite torra förra året