@parellikusken Tack, ska spana in
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Om det Ă€r lutfisk-ersĂ€ttning sĂ„ borde det gĂ„ bra att ersĂ€tta med ugnsbakat helt blomkĂ„lshuvud. (Och inte svar pĂ„ frĂ„gan men allmĂ€nt till trĂ„den Ă€r blomkĂ„lshuvud gott att griljera med âskinkgriljeringâ gĂ€rna toppad med panko för den som Ă€ter det.)Orkar inte rota i trĂ„den, och vet inte om kommer hitta svar pĂ„ det Ă€ndĂ„. TĂ€nkte frĂ„ga er veganer/vegatarianer och andra som har koll. Tips pĂ„ ersĂ€ttning för fisk pĂ„ julbordet? Jag ogillar fisk som sjutton, men skulle tycka kul med "fiskrĂ€tt" men inte fisk i, ja ni hajar och kravet Ă€r ska inte smaka fisk, dvs.inte ute efter ersĂ€tta fisken sĂ„, bara alternativ till den.
SkĂ€r inte bort fettet! Det hĂ„ller skinkan saftig och mör. Om du vet att alla nĂ€rvarande kommer vilja skĂ€ra bort Ă€r det kanske ett okej alternativ men jag skulle sĂ€ga tvek pĂ„ det Ă€ndĂ„ eftersom du riskerar en torrare skinka som blir mer exponerad mot luft o blir dĂ„lig fortare. I min slĂ€kt var fettet hĂ„rdvaluta. BĂ„de pappa och en bror Ă„t allas fett. Tid i ugnen Ă€r bara för att ge fĂ€rg till griljeringen, eftersom den redan Ă€r kokt. Ăggula, senap bredes pĂ„. Toppas med ströbröd.HjĂ€lp! Jag har Ă„kt pĂ„ att fixa julskinkan, men eftersom jag slutade Ă€ta kött -95 har jag rĂ€tt dĂ„lig koll pĂ„ hur man gör.
Jag har förstÄtt pÄ buke att lÀttrökt Àr godast, sÄ en sÄdan Àr inköpt. FÀrdigkokt Àr den ocksÄ. Men sen? SkÀra bort synligt fett, smeta pÄ nÄgon griljeringsröra (recept?) och in i ugnen? Hur lÀnge? Hur varmt? Skinkan vÀger ca 2,5 kg.
Tackar, dĂ„ fĂ„r fettet vara kvar. Ska man ha kryddnejlika pĂ„ skinkan? Har nĂ„got svagt minne av att mormor hade det?SkĂ€r inte bort fettet! Det hĂ„ller skinkan saftig och mör. Om du vet att alla nĂ€rvarande kommer vilja skĂ€ra bort Ă€r det kanske ett okej alternativ men jag skulle sĂ€ga tvek pĂ„ det Ă€ndĂ„ eftersom du riskerar en torrare skinka som blir mer exponerad mot luft o blir dĂ„lig fortare. I min slĂ€kt var fettet hĂ„rdvaluta. BĂ„de pappa och en bror Ă„t allas fett. Tid i ugnen Ă€r bara för att ge fĂ€rg till griljeringen, eftersom den redan Ă€r kokt. Ăggula, senap bredes pĂ„. Toppas med ströbröd.
Jag har sett det pÄ bild men aldrig i verkligheten sÄ det Àr nog valfritt, Ätminstone i min vÀrld.Tackar, dÄ fÄr fettet vara kvar. Ska man ha kryddnejlika pÄ skinkan? Har nÄgot svagt minne av att mormor hade det?