Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag missade jobbets julbord i år igen (semester) men tråden gjorde mig påmind om att jag bokat in julbordsweekend i helgen! Hade tillfälligt fallit ur minnet. På ett ställe där det brukar bli 3 tallrikar och sen dessert i annan lokal - och en massa goda frukter (typ 5-6 olika passionsfruktsvarianter att välja på). Ingen skinka, ingen sylta, inga köttbullar, ingen sill, ingen ris a la malta.
Jag tillhör också pressyltans vänner!!Jag brukar fastna vid sill och lax som jag tar om. Sedan pressylta som jag kanske är den enda i Sverige som älskar, möjligtvis en kalvsylta skiva och någon skiva paté. En köttbulle. Sedan är jag mer än mätt. Lax och sill kan jag äta nästan hur mycket som helst av, även om jag är måttligt förtjust i Jansson. Just det, ägghalvor med drottningkaviar på brukar jag också äta.
Det beror helt och hållet på julbordet. Finns det en massa spännande jag inte provat förut måste jag ju smaka först och rätterna får inte blandas ihop eller ta i varandra, så det kan bli en eller två "testtallrikar" innan jag liksom "sätter mig och äter." Detsamma gäller annan buffé där jag inte är bekant med allt. När jag för första gången åt julbord i Skåne gick det säkert åt minste tre testtallrikar, en hel tallrik till bara rökt ål typ.
Är det bara klassiskt blir det två-tre gånger tror jag.
Haha, jag menade att jag vägrade låta den röra vid något annat och därför fick den lilla biten helt egen tallrik. Har provat och kommer aldrig att prova igen...Det är så synd att ålen är rödlistad, rökt ål är bland det godaste som finns.
Hälsar jag och PM Nilsson