Fast ost brukar ju aldrig bli dålig? Vad gör du med en öppnad förpackning, låter osten ligga kvar i förpackningen?Jag är riktigt dålig på att laga mat och planera så jag slänger alldeles för mycket. Mitt största problem är osten, hur jäkla dålig hållbarhet har inte öppnad ost?! Ändå missbrukar jag toast/varma mackor så tycker att en normalstor ost borde hålla sig ok. Måste börja riva och frysa då jag nu köpte en rund jättestor en. Haha!
Ett annat stort problem är att jag tänker att jag ska göra någon maträtt och orkar inte göra den... Nä. Måste verkligen skärpa mig! Gillar att köpa saker med kort hållbarhetstid, speciellt kött.
Blir maten snabbt dålig så brister det i hanteringen. Hygien är A och O, rena händer, rena redskap, rena förpackningar, rätt temperatur i kylen och snabb nedkylning av mat efter tillagning och innan man ställer in den i kylen. Aldrig plocka med fingrarna direkt ur burkar, packa om och paketera maten rätt när man öppnar förpackningar som inte går att återförsluta, förvara frukt och grönsaker i kyl om de ska förvaras i kyl och de som ska vara i rumstemperatur ska stå i rumstemperatur.