Vadå "köper vin i flaskor", kör ni inte med moonshine i burk där borta? Är det som sänds på Discovery bara fejk alltså?![]()
Det finns moonshine att kopa lite overallt i vissa stater och det saljs vanligen i typ syltburkar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vadå "köper vin i flaskor", kör ni inte med moonshine i burk där borta? Är det som sänds på Discovery bara fejk alltså?![]()
Jag brukar titta på Moonshiners på Discovery och det är ett under att dom öht. får fram nåt drickbart där, iallafall dom här två killarna.Det finns moonshine att kopa lite overallt i vissa stater och det saljs vanligen i typ syltburkar.Jag har kopt en for lange sedan for att prova
men har senare smakat ett fatal som inte ar sa illa faktiskt. Inte for att jag skulle kopa sjalv, men den sista smakade precis som 'Cinnabons' kanelbullar. Inte sa tokigt alls, men da jag inte driker i syfte att bli paverkad haller jag mig till vin och riktiga cinnabon's kanelbullar
![]()
Men om du dricker ett glas vin varje dag och någon drink utöver det per vecka så är du i närheten av ett riskbruk av alkohol. Bara så att du vet tänker jag.Har inte orkat läsa hela tråden. Jag dricker ett glas vin till middag, oftast dagligen. God mat blir helt enkelt ännu godare med ett glas passande vin till. Vid festliga tillfällen blir det kanske lite bubbel, lite mer vin osv. Att "festa" hela natten med sjuttifemton drinkar orkar jag dock inte så ofta längre.
Jag har inga problem med att ta ett glas vin till en god restaurang-lunch en måndag. Precis som att jag inte måste gå "all in" och festa loss bara för att det är lördag. Mitt drickande är nog ganska oberoende av veckodag helt enkelt.
De flesta av mina vänner har samma inställning till alkohol. Vi tar ett glas vin efter jobbet en tisdag, tar en drink en fin sommardag. Har en vän som inte dricker alkohol alls eftersom hen haft problem med alkohol och droger tidigare och inte klarar det. Det är aldrig uppe för diskussion utan naturligtvis avgör man detta själv.
Men om du dricker ett glas vin varje dag och någon drink utöver det per vecka så är du i närheten av ett riskbruk av alkohol. Bara så att du vet tänker jag.
Ok?
De flesta jag känner dricker vin som måltidsdryck och jag skulle inte vilja påstå att de ligger på nån slags alkis-gräns. Vi dricker allt mer kontinentalt numera, dvs ofta men mindre mängder. Jag är uppväxt med att vin är en måltidsdryck. Mina föräldrar drack nästan alltid ett glas vin till middagen. Jag har dock aldrig sett mina föräldrar berusade under min uppväxt och skulle inte vilja klassa deras drickande som nån slags "risk" varken för dem själva eller deras omgivning.
Granntanten har druckit 1-2 glas vin typ dagligen och är 95 bast, still going strong!Hon hade varit på hälsokoll häromdagen och läkaren hade sagt att det var bara att köra på! Ngt hon var mycket nöjd med
![]()
Dricker du så mycket? Tre flaskor vin i veckan? Plus diverse.Ett glas vin till maten och kanske någon gång i veckan ett extra glas på kvällen det ger ... 150 flaskor vin per år och sen tillkommer drinkar, konjak mm, en hel del.
När vi var på befälsutbildning var det en kille som hade sådan med sig .Det luktade gammal eka då han öppnade flaskan men vi kom på att det gick att använda den i triangliaköket bättre än att dricka den men det fanns väl någon snål sate som drog i sig den ändå då det var gratis och någon bjöd fast med lite fula grimaser .Jag hade inte fått ner den för allt smör i smålandWhisky är inte helt fel, jag fick en flaska av en granne som dom inte klarade av att dricka men som var HELT i min smak. Tänk "tjärad klockstapel vid kyrka en varm och solig sommardag", "rökig" var bara förnamnet och tydligen var den svindyr också.
När vi var på befälsutbildning var det en kille som hade sådan med sig .Det luktade gammal eka då han öppnade flaskan men vi kom på att det gick att använda den i triangliaköket bättre än att dricka den men det fanns väl någon snål sate som drog i sig den ändå då det var gratis och någon bjöd fast med lite fula grimaser .Jag hade inte fått ner den för allt smör i småland
Har inte en aning om vad smörjan kostade men det var skitdyr och han hade själv fått den av någon vän som visst var en företagsledare i ett stort företag och brukade ge dyra gåvor .Det var som några andra kompissar till mig då det var efterfest till jakten och några av deltagarna hade köpt exklusiv whiskey i utlandet och dom skulle få testa och kille fylde upp halva glaset med whiskey och resten med colaOm det var en riktig single-malt whisky av de rökigare varianterna, så borde det vara livstidsstraff på att bränna upp guldet i en brännare. Bruichladdich jobbar mycket med att få in så mycket rökighet som går och det uppskattas av väldigt många (särskilt tyskar och svenskar). Personligen tycker jag det blir överdrivet och tappar lite i finish när röken blir extrem, som i Octomore. Priset ligger på 1500-2000 kr per flaska (75cl) och normalt får man extremt bra och fulländad whisky för runt 700-800 kr per flaska - åtminstone på plats i Skottland.
Har inte en aning om vad smörjan kostade men det var skitdyr och han hade själv fått den av någon vän som visst var en företagsledare i ett stort företag och brukade ge dyra gåvor .Det var som några andra kompissar till mig då det var efterfest till jakten och några av deltagarna hade köpt exklusiv whiskey i utlandet och dom skulle få testa och kille fylde upp halva glaset med whiskey och resten med cola
Det här att du närmast skryter om hur underligt du hanterar dyr och omsorgsfullt framställd och lagrad whisky... (förutsatt att det är den drycken du talar om, det framgår inte helt).Har inte en aning om vad smörjan kostade men det var skitdyr och han hade själv fått den av någon vän som visst var en företagsledare i ett stort företag och brukade ge dyra gåvor .Det var som några andra kompissar till mig då det var efterfest till jakten och några av deltagarna hade köpt exklusiv whiskey i utlandet och dom skulle få testa och kille fylde upp halva glaset med whiskey och resten med cola
Det där är ju samma sak som när rikemanssönerna "vaskar" dyraste champagnen, enligt mig ett hån mot producenterna och bara ett bevis på vad som rör sig i deras små underutvecklade hjärnor. Karma brukar funka på dom också, en vacker dag sitter dom där fattiga som kyrkråttor eller utblottade på annat vis, kanske sjuka eller olyckliga och minns när dom "vaskade" champagne för hundratusentals kronor som hade kunnat rädda företaget i ett senare skede.Det här att du närmast skryter om hur underligt du hanterar dyr och omsorgsfullt framställd och lagrad whisky... (förutsatt att det är den drycken du talar om, det framgår inte helt).
Jag har inte sett någon skryta om det där vaskandet här i alla fall.Det där är ju samma sak som när rikemanssönerna "vaskar" dyraste champagnen, enligt mig ett hån mot producenterna och bara ett bevis på vad som rör sig i deras små underutvecklade hjärnor. Karma brukar funka på dom också, en vacker dag sitter dom där fattiga som kyrkråttor eller utblottade på annat vis, kanske sjuka eller olyckliga och minns när dom "vaskade" champagne för hundratusentals kronor som hade kunnat rädda företaget i ett senare skede.
Övermod går före fall.
Nej tack gode gud för det, dom är nog för fiiiina för att hänga här.Jag har inte sett någon skryta om det där vaskandet här i alla fall.
Tidigare i tråden var det någon som hällde läsk i dyrt vin om det smakade illa enligt hen. Det är väl upp till varje människa att tala om vad dom tycker smakar otäckt. Just när det gäller alkohol så är ju preferenserna minst sagt olika och priset ska ju inte bestämma om någon tycker det är gott?Det här att du närmast skryter om hur underligt du hanterar dyr och omsorgsfullt framställd och lagrad whisky... (förutsatt att det är den drycken du talar om, det framgår inte helt).