Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Generellt så är typ två något du äter och lever dig till. Tror du behöver göra livsstilsförändringarBlir långtidsinsulin ett kort tag och så ska tabletter fasas in
Ska ta blodsocker med sticka 3 ggr per dag
De tror att det är typ 2 men ska kollas nu på labb så ringer de sen
Så klartGenerellt så är typ två något du äter och lever dig till. Tror du behöver göra livsstilsförändringar
Blir långtidsinsulin ett kort tag och så ska tabletter fasas in
Ska ta blodsocker med sticka 3 ggr per dag
De tror att det är typ 2 men ska kollas nu på labb så ringer de sen
Vad ska man göra då? Som exempel? Jag har inte det men vill ju gärna förebygga..Generellt så är typ två något du äter och lever dig till. Tror du behöver göra livsstilsförändringar
Vad ska man göra då? Som exempel? Jag har inte det men vill ju gärna förebygga..
Äta vettigt ( minimera godis, snabba kolhydrater och skräpmat). Motionera vettigt.Vad ska man göra då? Som exempel? Jag har inte det men vill ju gärna förebygga..
Minska ner socker, mer motion.
Jag äter ju gärna godis.
Så ska minska ner rejält.
Blir kanske nåt på fredagen.
Sen måste jag fundera på vad jag ska äta till frukost.
Halvt klÄta vettigt ( minimera godis, snabba kolhydrater och skräpmat). Motionera vettigt.
Måttliga mängder alkohol.
Inget extremt, bara sunt förnuft
Det finns pasta som är gjord på bönor. Det är bättre än pasta av mjöl. Pasta av durumvete ska också vara bättre än vanlig pasta.Tror det är bra att tänka på ”socker” i lite vidare begrepp. Av vad du skrivit här äter du ofta pasta. Det kan ju vara bra att skippa. Undvik halv/hel-fabrikat. Tex bättre göra egna köttbullar än köpa färdiga med massa tillsatser (bara exempel).
Skippa bröd/mackor generellt. Jag försöker göra samma. Till frukost äter jag istället naturell yoghurt med hallon/blåbär eller liknande samt pumpakärnor. Tycker det funkar bra!
Naturell yoghurt med låg fetthalt (0,1%) och färska/frysta bär är bättre än fruktyoghurt.
När jag gick hos dietist rekommenderade hon Yoggi Mini, i den är det mindre socker och bara 0,1% fett.
Det finns pasta som är gjord på bönor. Det är bättre än pasta av mjöl. Pasta av durumvete ska också vara bättre än vanlig pasta.
Mörkt bröd är bra = fibrer. Däremot inte ljust bröd.
Absolut.Tror det är bra att tänka på ”socker” i lite vidare begrepp. Av vad du skrivit här äter du ofta pasta. Det kan ju vara bra att skippa. Undvik halv/hel-fabrikat. Tex bättre göra egna köttbullar än köpa färdiga med massa tillsatser (bara exempel).
Skippa bröd/mackor generellt. Jag försöker göra samma. Till frukost äter jag istället naturell yoghurt med hallon/blåbär eller liknande samt pumpakärnor. Tycker det funkar bra!
jag äter aldrig lätt-produkter. Äter inte yoghurt, dricker inte lätt, saft osv. Ingen läsk. Sådana knep är så usla!Halvt kl
@Hippocampus
@Sonic76
Det finns numera godis utan socker eller med mindre än 5 g/100 g. Vanligt godis innehåller mer än 50 g/100 g. Alltså mer än 50% av sånt godis är rent socker.
Min distriktssköterska säger att man ska hålla sig under 5 g socker per 100 g, det gäller allt man äter. Fruktyoghurt har ofta mer än så.
Naturell yoghurt med låg fetthalt (0,1%) och färska/frysta bär är bättre än fruktyoghurt.
När jag gick hos dietist rekommenderade hon Yoggi Mini, i den är det mindre socker och bara 0,1% fett.
Samma med juicer, apelsinjuice är det mycket socker i. Sk.”Lättdrycker” är det också mer än 5% socker i.
Lättyoghurt och lättfil är inte alltid så ”lätta”, ofta mycket fett och socker i.
Så låt er inte luras av att det står ”lätt…” på en produkt. Det är bara ett säljknep.
Frysta grönsaker innehåller mer nyttigheter än färska.Absolut.
Hade tänkt skriva ned pasta och sådant med.
Sitter och går igenom vad jag kan använda för alternativ.
Färska grönsaker är det ingen idé att köpa då jag ändå inte äter hemma på veckorna.
Men det går att göra bra mat ändå
Frysta grönsaker innehåller mer nyttigheter än färska.
Ärter är ändå godast frysta så då förlorar de inget eftersom man inte värmer upp dem Jag äter dem som godis typ!Det ar inte helt correkt. VISSA amnen i frysta gronsaker kan ha vara samma eller till och med okat nar de blev frysta, medan andra amnen och vitaminer (som vitamin C till exempel) sjunker ... och att det ar olika for olika gronsaker. Grona beens och spenat har ungefar samma mangd nutrients medan morotter och artor forlorar nutrients aven om inget annat ar tillsatt.
Dessutom forlorar alla gronsaker nutrients genom uppvarmningen nar de tillagas.
Ärter är ändå godast frysta så då förlorar de inget eftersom man inte värmer upp dem Jag äter dem som godis typ!
Äsch då, men de är godare än tillagade i alla fallFrusna artor ar lagre i beta carotene an farska artor. ALLA frusna gronsaker ar "blanched" (doppade i kokande vatten nagra minuter och nedkylda igen) for att behalla sin farg och for att micro organismer pa utsidan som gor att de ruttnar ska forsvinna.
Nej inte mina ärtor de stoppade jag direkt i frysen efter jag hade plockat domFrusna artor ar lagre i beta carotene an farska artor. ALLA frusna gronsaker ar "blanched" (doppade i kokande vatten nagra minuter och nedkylda igen) for att behalla sin farg och for att micro organismer pa utsidan som gor att de ruttnar ska forsvinna.