I "min" butik ser jag inplastad svamp varje gång jag är där. Sist var typ alla champinjoner mögliga och jag sa till och berättade varför det hade blivit som det blivit. Men de låg iaf kylda så alltid nåt? De har dessutom ofta plockad, vild svamp inplastad. Div olika arter. Några rätt märkta, andra felmärkta med fel artnamn...Shiitake, ostronskivlingar, enoki, pioppini m.fl. De flesta svampar man kan köpa i mataffären är odlade, och det under extremt noggrann hygien så det är nog få grödor man kan vara så trygg med inte har massa ovälkomna passagerare.
Det var väldigt länge sedan jag såg tätt inplastad eller fel förvarad svamp, och det finns alltid papperspåsar till den hos alla butiker jag handlar i.
Svamp trillar lätt mellan stolarna tror jag. Kantarellerna är ofta i riktigt dåligt skick just där. Men försäljaren utanför brukar ha riktigt fina kantareller.
Sen har vi ju ett litet problem också. Ligger svampen löst så tappar den vätska - massa - och blir billigare och billigare. Svårt att förvara svamp vettigt någon längre tid. Det är verkligen en färskvara.