Oj har aldrig sett.. de senaste åren har vi nog fryst in säkert 10 liter.Hemma.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Oj har aldrig sett.. de senaste åren har vi nog fryst in säkert 10 liter.Hemma.
Förutom hallonet i lördags har jag inte ätit eller rört ett hallon på typ 20-25 år eller så, förutom i sylt från affären. Skulle aldrig köpa eller äta från privatperson. Så nej, inte jag hellerOj har aldrig sett.. de senaste åren har vi nog fryst in säkert 10 liter.
Hur var det nu ... jordgubbe är väl inte ett bär utan en frukt ...... ratar alla bär pga larver, utom jordgubbar.
Jag förstår ju att fobier sällan är helt logiska, men om det ens kan hjälpa dig lite så kan jag som inte heller gillar kryp i hallon trösta dig med att man ser ganska fort på ett hallon ifall det är "krypangripet". Speciellt trädgårdshallon som är stora. Syna utsidan, sedan "bryter man upp" hallonet så man får bra koll på insidan. Ser man inget kryp/larv, och hallonet ser fint ut så är det bara att äta, det brukar inte finnas dolda kryp i hallon utan att det syns.Förutom hallonet i lördags har jag inte ätit eller rört ett hallon på typ 20-25 år eller så, förutom i sylt från affären. Skulle aldrig köpa eller äta från privatperson. Så nej, inte jag heller
Det var så jag gjorde i lördags på de som växer vilda i skogen, små var de dock så det första gick sönder helt.Jag förstår ju att fobier sällan är helt logiska, men om det ens kan hjälpa dig lite så kan jag som inte heller gillar kryp i hallon trösta dig med att man ser ganska fort på ett hallon ifall det är "krypangripet". Speciellt trädgårdshallon som är stora. Syna utsidan, sedan "bryter man upp" hallonet så man får bra koll på insidan. Ser man inget kryp/larv, och hallonet ser fint ut så är det bara att äta, det brukar inte finnas dolda kryp i hallon utan att det syns.
Tar en del tid om man är noga, men det kan ju vara ett sätt att kunna njuta av hallon.
En skenfrukt En uppsvälld blombottenHur var det nu ... jordgubbe är väl inte ett bär utan en frukt ...
Det är rätt vanligt men de är väldigt små heter Hallongänger. Blir små gråbeiga skalbaggar när de är klara.Oj har aldrig sett.. de senaste åren har vi nog fryst in säkert 10 liter.
Fortsätter inte titta så noga.Det är rätt vanligt men de är väldigt små heter Hallongänger. Blir små gråbeiga skalbaggar när de är klara.
Jag brukar blötlägga och sedan skölja om jag ska använda svampbitarna på t ex pizza. Jag sköljer för att jag ibland tycker svampen får en bismak av ”skåp” vilket jag inte gillar. I sås eller grytor smular eller lägger jag i svampen torr och låter den gå lagom länge beroende på rätt.Champinjoner och kantarell
2 kg svamp /år. Ja i så fall lär jag vara cancer hela jag för mer än 2 kg/år det äter ju jag utan problem.Jag äter mer svamp än rekomedationen ser jag. Dock aldrig rå, det lärde jag mig för länge sen.
Bara 2 kg per ÅR????Jag äter mer svamp än rekomedationen ser jag. Dock aldrig rå, det lärde jag mig för länge sen.
Jag äter nog ett halvt kg i månaden! Champinjoner alltså!2 kg svamp /år. Ja i så fall lär jag vara cancer hela jag för mer än 2 kg/år det äter ju jag utan problem.
Jag brukar köpa 400 grams paket och ett sånt paket smäller jag i mig på två-tre dagar. Men jag märker att magen pajar när det blir för mycket svamp.Jag äter nog ett halvt kg i månaden! Champinjoner alltså!
Så är det här också, två 250 paket eller 1 500 på typ en vecka, men magen pallar det dock. Men jag har svamp i allt i perioder. Det är ju så gott!Jag brukar köpa 400 grams paket och ett sånt paket smäller jag i mig på två-tre dagar. Men jag märker att magen pajar när det blir för mycket svamp.
Dessutom är det stor skillnad på odlad och plockad svamp.2 kg svamp /år. Ja i så fall lär jag vara cancer hela jag för mer än 2 kg/år det äter ju jag utan problem.
Champinjoner ja det äter jag odlade. Övriga plockar jag i skogen.Dessutom är det stor skillnad på odlad och plockad svamp.
Champinjoner äter jag i stort sett bara odlade- dvs plockar dem i affären.
Övrig svamp plockar jag själv. Utomhus
Dessutom är det stor skillnad på odlad och plockad svamp.
Champinjoner äter jag i stort sett bara odlade- dvs plockar dem i affären.
Övrig svamp plockar jag själv. Utomhus
Man kan faktiskt få ont av det man inte vet i detta fall. Larverna som äter svampen lämnar även sin avföring i svampen, vilket dels innehåller bakterier i sig självt och dessutom påskyndar nedbrytningen av svampen genom både dessa bakterier och att de får tillgång till mer syre. Jag skulle ALDRIG äta svamp med en massa larvgångar i. Man kan bli matförgiftad.Usch, avskyr sådana här inlägg :P Det man inte vet har man inte ont av eller det man vet behöver man inte påminnas om hahaha
Jag äter inte hallon längre pga larver, ratar alla bär pga larver, utom jordgubbar. Så nu ignorerar jag ditt inlägg
Nej nej nej. Detta är specifikt för champinjoner. Andra svampar går alldeles utmärkt att äta massor av. Det är just champinjoner man ska vara försiktig med. Och ärligt talat, det finns massor annan svamp som är synnerligen lättodlade. Så har man egen trädgård och gillar svamp så kan det vara kul att ha lite svampodlingar i trädgården.2 kg svamp /år. Ja i så fall lär jag vara cancer hela jag för mer än 2 kg/år det äter ju jag utan problem.
Håller med om detta också!Nej, det är det faktiskt inte. Både odlade och plockade utomhus innehåller svampgiftet agaritin som omvandlas till det cancerogena ämnet fenylhydrazin.