Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det var extrapris på torkad svamp så jag köpte lite. När jag sen läser om hur man ska tillaga den blir jag fundersam. Skölja noga, ligga i blöt i hett vatten över natten och sen tillaga minst 10 minuter. Vad kan jag råka ut för om jag gör fel?
Förutom magsjuka då...
Usch, avskyr sådana här inlägg :P Det man inte vet har man inte ont av eller det man vet behöver man inte påminnas om hahahaJag har aldrig sköljt torkad svamp, men visst kan jag förstå poängen i det om det är köpt torkad svamp med risk för dålig rensning. Köpt torkad Karl Johan brukar ha en massa larvgångar och det kan nog vara sunt att snabbt skölja dem för att få bort ev. rester. Blötläggning brukar räck någon timme eller två, hur lång tid beror på typ av svamp. Tillagningstiden beror också på vilken typ av svamp eftersom olika svampar är olika svårsmälta.
Larver i hallon. Har aldrig sett det i våra. I år hamnade 3 liter i frysen och mängder i magarna.Usch, avskyr sådana här inlägg :P Det man inte vet har man inte ont av eller det man vet behöver man inte påminnas om hahaha
Jag äter inte hallon längre pga larver, ratar alla bär pga larver, utom jordgubbar. Så nu ignorerar jag ditt inlägg
Det har jagLarver i hallon. Har aldrig sett det i våra. I år hamnade 3 liter i frysen och mängder i magarna.
Även blåbär och hjortron?Usch, avskyr sådana här inlägg :P Det man inte vet har man inte ont av eller det man vet behöver man inte påminnas om hahaha
Jag äter inte hallon längre pga larver, ratar alla bär pga larver, utom jordgubbar. Så nu ignorerar jag ditt inlägg
Har aldrig ätit ett hjortron, vet inte hur det smakar ens. Gillar inte blåbär så finns inte heller någon annan anledning för mig att äta det.Även blåbär och hjortron?
Så olika!Har aldrig ätit ett hjortron, vet inte hur det smakar ens. Gillar inte blåbär så finns inte heller någon annan anledning för mig att äta det.
Champinjoner och kantarellVad är det för sorts svamp? Jag brukar ibland lägga det i blöt men kan lika gärna lägga ner det Direkt.
Inget som behöver sköljas eller ligga i skällande vatten. Låt dem puttra med i själva maten för att få nån nytta av både smak och innehåll.Champinjoner och kantarell
Hemmaodlade eller utländskt odlade?Det har jag
Jag gjorde liknande som barn och ung, men det var fram tills jag hittade en massa larver i hallonen. Det bästa sätt att förklara på är väl att jag har lite fobi för att stoppa något äckligt i munnen, matfobi, kommer från när jag var barn i grunden och fick något fruktansvärt äckligt i munnen (mat, inget oätligt alltså), så larver i hallon triggade helt enkelt den känslan och jag slutade helt att äta bär så eftersom man aldrig vet vad som finns i ett bär. Det är inte logiskt eller vettigt alls och jag har nu i sommar i skogen när jag sett blåbär och hallon och vinbär osv tänkt att jag skulle också vilja göra saft, sylt och gele som normalt folk. Med det sagt åt jag ett hallon i lördags när jag gått vilse, det luktade såååå gott, massor och åter massor av hallonbuskar. Men ett kunde jag klara av, sönderdelat i många bitar och välstuderat innan jag stoppade det i munnen. Och så testade jag något som såg ut som röda vinbär, synade det noga, men smakade "ljust" och vattnigt och inte som vinbär. Men ett bär fick mig inte att dö i alla fall.Så olika!
Jag har röda söta stora krusbär, hallon, svarta, vita och röda vinbär, blåbärstry, klarbär. Och skogen full med annat.
Under säsong går jag och småäter i buskarna mest hela tiden.
Vet inte hur jag skulle klara sommaren utan mina buskar
Samma här. Blåbär plockar man i skogen hallon i skogen eller i trädgården. Bonusdotterns sambo sa en gång. -wow det här smakar ju blåbär..Så olika!
Jag har röda söta stora krusbär, hallon, svarta, vita och röda vinbär, blåbärstry, klarbär. Och skogen full med annat.
Under säsong går jag och småäter i buskarna mest hela tiden.
Vet inte hur jag skulle klara sommaren utan mina buskar
Hemma.Hemmaodlade eller utländskt odlade?