Jag (som de flesta) äter 3 gånger per dag, d v s 21 måltider i veckan. Frukost kan jag lätt göra vegetarisk om jag tar ost på mackan. Då återstår 14 måltider. 2-3 får vara fisk, och 350 gram kött i veckan gör att 2 måltider kan vara kött. Men vad äter man övriga 10 måltider? Jag brukar göra enkel mat typ fisk/kött/kyckling tillsammans med pasta/ris/potatis. Äter inte färdigmat och ultraprocessat och konstig vegansubstitut som ska efterlikna kött. Tips mottages tacksamt!
Recept kan jag nog googla egentligen. Jag är nog egentligen mest nyfiken på vad livsmedelverket tycker att vi heltidsarbetande med lång pendling + häst ska stoppa i pannan när man är hemma runt 20-21 på kvällen. Gissar att dom inte heller tycker att halv/hel fabrikat är särskilt bra mat?
Halvfabrikat är liksom exempelvis exempelvis vetemjöl, varför skulle det vara dåligt? Du verkar blanda ihop hel- och halvfabrikat.
De flesta har ändå tid att laga mat ibland, och har inte häst och kommer hem kl 21 på kvällen varje vardag. Förbered matlådor för veckan på exempelvis en söndag, eller ha för vana att alltid laga minst dubbelt recept så du har matlådor för kommande kvällar.
En matlåda tar typ 3 min att värma upp.
Vegetariska recept finns det hur mycket som helst.
Har varit pescetarian hela mitt vuxna liv och det är inte direkt svårt att laga vegetariskt.
Lagar inte fisk hemma så äter främst vegetariskt.
Du har ju fått massa tips i tråden om maträtter.
Bönor och linser kan man slänga ned i vilken sallad som helst för att få i sig lite mer protein och baljväxter. Även i många grytor kan man ha i det.
Stående recept hos oss utan köttersättningsprodukter:
-Stroganoff med linser och grillost
-Paneer med grillost och ibland åker det ner en burk kikärtor
-Cashew tofu
-Pasta med tomatsås och stora vita bönor
-Svamppasta
-Lins- och bönchilli
-Pastasallad med tillsatta bönor
-Pajer i olika former med exempelvis svamp, kål, spenat, fetaost, tomat, soltorkade tomater, pinjenötter etc
-Carbonara eller korbonara med rökt tofu
-Olika former av ramen/nudelsoppor med svamp och/eller tofu
-Belugabolognese
-Boeuf bourguignon med belugalinser och svamp
-Grönkålspasta
-Pizza med olika toppings så som svamp, lök, paprika, majs, sparris, kronärtskocka etc
-Olika currygrytor med tofu
-Rostade grönsaker med hummus
-Hamburgare med portabello eller grillost
-Diverse soppor
-Harira
-Olika wraps eller tunnbrödsrullar med grönsaker, hummus eller annan röra och så Vitost, svamp, Grillost eller falafel
-ugnspannkaka med rökt tofu och kålsallad
-Mapo tofu