Jag köpte en portion färsk färdigrätt igår. Pasta med lax och skaldjur. Den såg nyttig ut, men jag höll mig inte mätt särskilt länge - hade lätt kunnat äta det dubbla. Nu räknar ju jag inte kcal utan kör ww points. Blev chockad när jag lade in den. I points motsvarade den 3/4 av mitt dagsbehov innan i veckan åt jag en tonfiskpasta som var minst lika god, som jag höll mig på mycket längre och som var 1/3 av pointsen av skaldjurspastan.Förtydligande angående skadorna: Jag har tre skador sedan innan som är permanent krångliga. Jag har sakta trappat upp träningen sedan sjukdomen. Och jo, det är tyvärr vikten som är problemet just eftersom jag dansar balett, det är forskat ingående på hur skaderisken ser ut vid olika rörelser och vikten är avgörande eftersom det är så enorma krafter igång. 10 kg är helt enkelt väldigt mycket när du ska hoppa två meter och landa på en utåtvriden fot utan någon stötdämpande sko. Jag gör inte sådana hopp nu, men vill absolut göra dem igen.
Angående tröttheten: Det är inte främst hunger som är problemet, utan att jag inte orkar träna/vara aktiv/fokusera på jobbet. Särskilt vid träningen märker jag att jag blir mycket mindre uthållig och tung och seg i kroppen.
Annars bra tips. Jag räknar inte kcal särskilt noggrant som det är utan fokuserar på bra mat, men det räcker ju inte riktigt. Kanske minskar jag portionerna för mycket för fort. Eller så äter jag fel tider eller tränar fel tider. Svårt att säga vad jag gör fel, så jag har lite svårt att identifiera vad jag ska åtgärda mer specifikt liksom.
Nu känner jag lite att du vill vrida fokus till att jag tränar/vill träna för mycket? Eller varför undrar du?
Jag är medveten om att jag äter för mycket. Det var ju därför jag startade tråden.
Kcalåtgången på mitt trädgårdsarbete/skogsarbete är korrekt. Det är inte konditionsträning men det handlar om att såga stockar, gräva hål, klättra i träd mm. Jag har koll på detta och behöver inte hjälp här.
Att äta kött/animalier är inte ett alternativ så vi behöver inte ens diskutera om det skulle hjälpa mig eller inte.
Det jag vill visa är att rätter vi tror är likvärdiga kan vara extremt olika.