Hiss och diss del 5

Visa bifogad fil 141894

DISS!

Det var sambon som ville köpa dessa i helgen, jag visste redan innan att det var ett misstag men vad gör man inte för kärleken osv.

Till chipsens försvar så smakar det exakt som det står på påsen. Det smakar tryffel, det luktar tryffel. Tryffel har ju en tendens att lätt kunna bli... mycket då det liksom är en ganska dominerande smakprofil.

Det var lite som att bli slagen på käften, med en tryffelnäve. Jag är ganska neutralt inställd till tryffel. Jag kan äta det men det är ingen favorit, och jag tycker det har gått lite inflation i tryffel de senaste åren, det blir liksom lätt för mycket och här är det verkligen för mycket.

Om man ÄLSKAR tryffel så kan jag varmt rekommendera Västkustchips tryffel & havssalt, ni kommer inte bli besvikna. Om man inte älskar tryffel så ja, det var en dålig ide, de är troligtvis "limited edition" av en anledning (ingen kommer köpa mer än en påse), köp någon av de andra goda smakerna istället, västkustchips är väldigt goda.
Älskar dina recensioner! (och hatar tryffel)
 
Lite oschysst att hissa en produkt som bara finns i UK kanske, men jag tycker bara att själva idén är så himla bra att jag vill skriva om den här. Har vi tur kanske det sitter en svensk produktutvecklare och läser någonstans…

1711554830777.png


Det är i alla fall en koncentrerad havredryck som man blandar med kranvatten för att göra helt vanlig havremjölk. Den havremjölk som säljs i butik består ju som bekant av 90% vatten vilket innebär att det transporteras en väldigt massa tungt vatten i skrymmande kartonger kors och tvärs över jorden varje dag. Med ovanstående produkt undviker man detta, den säljs som synes i små plastfickor som levereras i en kartong som är tillräckligt platt för att få plats i brevinkastet :) Den kan dessutom förvaras i rumstemperatur (fram till att man blandar den med vatten) vilket gör att den passar fint att ha med på t.ex. vandringar och resor av olika slag. Kan även vara en smart grej att ha i krisförrådet.

Väldigt god och ganska rimligt prissatt för att vara en så pass ny och unik produkt, jag betalade ca 90 kr för en kartong som ger med 6 x 500ml havredryck.
 
Lite oschysst att hissa en produkt som bara finns i UK kanske, men jag tycker bara att själva idén är så himla bra att jag vill skriva om den här. Har vi tur kanske det sitter en svensk produktutvecklare och läser någonstans…

Visa bifogad fil 141994

Det är i alla fall en koncentrerad havredryck som man blandar med kranvatten för att göra helt vanlig havremjölk. Den havremjölk som säljs i butik består ju som bekant av 90% vatten vilket innebär att det transporteras en väldigt massa tungt vatten i skrymmande kartonger kors och tvärs över jorden varje dag. Med ovanstående produkt undviker man detta, den säljs som synes i små plastfickor som levereras i en kartong som är tillräckligt platt för att få plats i brevinkastet :) Den kan dessutom förvaras i rumstemperatur (fram till att man blandar den med vatten) vilket gör att den passar fint att ha med på t.ex. vandringar och resor av olika slag. Kan även vara en smart grej att ha i krisförrådet.

Väldigt god och ganska rimligt prissatt för att vara en så pass ny och unik produkt, jag betalade ca 90 kr för en kartong som ger med 6 x 500ml havredryck.
Men vad smart!
 
Men, men... tryffel är ju LIVET! :love:
Egentligen gillar jag smaken av det, eller åtminstone gjorde jag det en gång i tiden. Jag har dock upptäckt att min mage absolut inte kan hantera tryffel i någon form, den svarar med extremt illamående, frossa och kallsvettningar som dyker up typ en timme efter att jag ätit och håller i i typ en timme. Vet inte hur många gånger jag trodde att jag blivit matförgiftad eller magsjuk innan jag började se ett samband... Numera brukar jag säga att jag är allergisk mot tryffel eftersom det är en typisk sådan där ingrediens som ibland används utan att det framgår (framförallt i typ svamprisotto/pasta och liknande som jag gärna beställer på restaurang).
 
Lite oschysst att hissa en produkt som bara finns i UK kanske, men jag tycker bara att själva idén är så himla bra att jag vill skriva om den här. Har vi tur kanske det sitter en svensk produktutvecklare och läser någonstans…

Visa bifogad fil 141994

Det är i alla fall en koncentrerad havredryck som man blandar med kranvatten för att göra helt vanlig havremjölk. Den havremjölk som säljs i butik består ju som bekant av 90% vatten vilket innebär att det transporteras en väldigt massa tungt vatten i skrymmande kartonger kors och tvärs över jorden varje dag. Med ovanstående produkt undviker man detta, den säljs som synes i små plastfickor som levereras i en kartong som är tillräckligt platt för att få plats i brevinkastet :) Den kan dessutom förvaras i rumstemperatur (fram till att man blandar den med vatten) vilket gör att den passar fint att ha med på t.ex. vandringar och resor av olika slag. Kan även vara en smart grej att ha i krisförrådet.

Väldigt god och ganska rimligt prissatt för att vara en så pass ny och unik produkt, jag betalade ca 90 kr för en kartong som ger med 6 x 500ml havredryck.
Annars så kan man faktiskt göra havredryck själv direkt från havregryn.

Det var populärt att göra egen havredryck bland folk som av olika skäl inte använde mjölk innan den kommersiella havredrycken dök upp.

Kommersiell havredryck dök upp när det blev många köpstarka som var villiga att betala överpris för vatten, havregryn, lite salt och olja.

https://www.koket.se/sa-gor-du-egen-havremjolk första receptet i högen.

Havregryn, olja och salt går utmärkt att ha i sitt eventuella krisförråd, men havren måste omsättas då och då, så att fettet i havren inte hinner härskna. Billigt också.
 
Visa bifogad fil 141894

DISS!

Det var sambon som ville köpa dessa i helgen, jag visste redan innan att det var ett misstag men vad gör man inte för kärleken osv.

Till chipsens försvar så smakar det exakt som det står på påsen. Det smakar tryffel, det luktar tryffel. Tryffel har ju en tendens att lätt kunna bli... mycket då det liksom är en ganska dominerande smakprofil.

Det var lite som att bli slagen på käften, med en tryffelnäve. Jag är ganska neutralt inställd till tryffel. Jag kan äta det men det är ingen favorit, och jag tycker det har gått lite inflation i tryffel de senaste åren, det blir liksom lätt för mycket och här är det verkligen för mycket.

Om man ÄLSKAR tryffel så kan jag varmt rekommendera Västkustchips tryffel & havssalt, ni kommer inte bli besvikna. Om man inte älskar tryffel så ja, det var en dålig ide, de är troligtvis "limited edition" av en anledning (ingen kommer köpa mer än en påse), köp någon av de andra goda smakerna istället, västkustchips är väldigt goda.
Haha, jag och min partner är lite som du och din sambo - fast jag är din sambo och min partner är som du (fast kanske lite mer negativ än neutral). Så tack för tipset, låter toppen :D
 
Egentligen gillar jag smaken av det, eller åtminstone gjorde jag det en gång i tiden. Jag har dock upptäckt att min mage absolut inte kan hantera tryffel i någon form, den svarar med extremt illamående, frossa och kallsvettningar som dyker up typ en timme efter att jag ätit och håller i i typ en timme. Vet inte hur många gånger jag trodde att jag blivit matförgiftad eller magsjuk innan jag började se ett samband... Numera brukar jag säga att jag är allergisk mot tryffel eftersom det är en typisk sådan där ingrediens som ibland används utan att det framgår (framförallt i typ svamprisotto/pasta och liknande som jag gärna beställer på restaurang).
Som jag med avokado. Trodde att jag skulle dö, eller åtminstone bli tvingad att ringa ambulans, ca en miljon gånger innan jag kopplade att det berodde på avokado...
 
Som jag med avokado. Trodde att jag skulle dö, eller åtminstone bli tvingad att ringa ambulans, ca en miljon gånger innan jag kopplade att det berodde på avokado...
Oj, intressant! Jag undrar så vad det beror på, jag har liksom inga andra matrelaterade allergier/intoleranser och kan äta all annan svamp utan problem. Och det är liksom inte på nivån "lite magknip" utan jag blir verkligen sjuk av det i typ en timme innan det försvinner lika plötsligt som det kom.
Annars så kan man faktiskt göra havredryck själv direkt från havregryn.

Det var populärt att göra egen havredryck bland folk som av olika skäl inte använde mjölk innan den kommersiella havredrycken dök upp.

Kommersiell havredryck dök upp när det blev många köpstarka som var villiga att betala överpris för vatten, havregryn, lite salt och olja.

https://www.koket.se/sa-gor-du-egen-havremjolk första receptet i högen.

Havregryn, olja och salt går utmärkt att ha i sitt eventuella krisförråd, men havren måste omsättas då och då, så att fettet i havren inte hinner härskna. Billigt också.
Ja, man kan såklart göra egen också men det är liiite mindre praktiskt kanske, åtminstone om man är på resande/campande fot ;) Intressant dock att det var något man gjorde även "förr" så att säga, det hade jag faktiskt ingen aning om! Jag kanske får testa här hemma någon dag bara för att känna skillnaden :)
 
Oj, intressant! Jag undrar så vad det beror på, jag har liksom inga andra matrelaterade allergier/intoleranser och kan äta all annan svamp utan problem. Och det är liksom inte på nivån "lite magknip" utan jag blir verkligen sjuk av det i typ en timme innan det försvinner lika plötsligt som det kom.

Ja, man kan såklart göra egen också men det är liiite mindre praktiskt kanske, åtminstone om man är på resande/campande fot ;) Intressant dock att det var något man gjorde även "förr" så att säga, det hade jag faktiskt ingen aning om! Jag kanske får testa här hemma någon dag bara för att känna skillnaden :)
Exakt som för mig med avokadon. Fattar verkligen ingenting... är också väldigt "okänslig" i övrigt. :confused:
 
Diss på Barnängens milda balsam med veteprotein. :wtf: Otroligt dålig produkt. Hårbotten känns flötigt samtidigt som håret blir torrt i topparna och svårt att reda ut, värsta "balsamet" jag varit med om tror jag allt. Ikväll blir det favorithårinpackningen av annat märke för att återställa håret.
 
Jag är inte jätteförtjust i kakor utan föredrar godis. Kex choklad tycker jag är gott och kan äta om jag bjuds på det.
Och så kom mamma hem med dessa och jag var skeptisk när hon sa att de påminde om kexchoklad.
362339.jpg

HISS!
Smakar som kexchoklad men bättre! :eek:
BsUORZkF3gBqg.webp

Dvs om man tycker att lite mera choklad är bättre :angel::D
 

Liknande trådar

Mat Hiss till Garants Nöt & Grönt-färs! God smak men lite vattnigare konsistens än vanlig köttfärs, vilket inte är så konstigt med tanke på...
2 3
Svar
46
· Visningar
2 662
  • Låst
Mat Förra tråden är full, så här fortsätter vi hissa och dissa nya/ganska nya/ produkter. Gärna med bild, ju större desto större hiss ;)...
99 100 101
Svar
2 001
· Visningar
213 328
Senast: Enya
·
  • Låst
Tjatter Okej, här fortsätter vi hissa eller dissa (nya eller oftast hyfsat nya) produkter! Jag börjar med nya Sia Citroningefära, HISS...
99 100 101
Svar
2 002
· Visningar
217 125
Senast: Sasse
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Brukshunds- och kelpiefunderingar
  • Klösmöbel
  • Valp 2025

Hästrelaterat

  • Ponnydriven plog?
  • GastroGard
  • Dressyrsnack 17

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp