Vet ni hur som skapat drevet mot stackars
@Lupino, hur P-rutor "handikapplatser" utanför bostadhus på (inner-)stadsgator "uppstår"?
Denne var dessutom tydlig med att det handlade om att släppa av/plocka upp, inte parkera.
En vanlig anledning, är att en person/familj, som har stort behov av en sådan, och som bor "i porten", ansöker om ett särskilt parkeringstillstånd för sitt fordon, och får det beviljat.
En annan anledning, är att gatukontoret eller motsvarande, anser att det ska finnas ett rimligt antal reserverade parkeringsplatser för rörelsehindrade per område/kvarter.
Tillkomsten av de "handikapplatser" som det ansöks om, liknar lite grann det där med "lastplatser", alltså platser där ett företag begär/ansöker om att det ska finnas utrymme för lastning av lossning av gods under vissa tider.
Att stanna för att släppa av/på personer eller gods/bagage, är som sagt tillåtet, även på "handikappplatser".
Likaså får man släppa av/på personer eller gods/bagage på "lastplatser".
Efter att ha bott i Stockholms innerstad (men är sedan länge bortflyttad), så är jag välbekant med fenomenet "släppa av/plocka upp någon", eller lasta av något tungt och skrymmande, men att det helt saknas P-platser inom rimligt avstånd.
Den där någon som ska släppas av eller plockas upp, kan vara en gamling med rullator, ett ungt barn, eller en sjukling som inte kan eller bör förflytta sig så värst många meter på gatan.
Följande val finns då: köra runt, runt, i kanske hur många timmar som helst och höra va sig när det äntligen blivit en laglig parkeringsplats ledig i närheten, dubbelparkera på en stökig gata som kanske har busstrafik, eller ställa sig en bra bit bort från den aktuella porten (antagligen efter att ha åkt runt kvarteret ett antal gånger) för att gå och hämta den som ska åka med, ELLER, att plocka upp barnen (eller gamlingen, sjuklingen) genom att hastigt stanna till på en tillgänglig "handikapplats" (eller lastplats), och så "försvinna".
Det där med att köra runt-runt, kostar onödiga avgaser, och fyller gatan med onödig trafik.
Om den som har den där mer personliga (ja, de är inte märkta med "namn", men det är tydligt "vems det är) "handikapplatsen", råkar dyka upp inom den minuten, så lär normala vuxna kunna hantera den situationen, genom dialog. Har haft en sådan plats utanför grannporten när jag bodde i Vasastan...
Det brukar vara uppenbart, om någon håller på att "lasta in" eller ut ett barn eller en annan person, eller om någon försöker "parkera".
Att parkera på handikapplatser, om än för att "göra ett snabbt ärende", är givetvis förkastligt.
Tyvärr verkar det som om behovsprövade "handikapplatser" respektive "lastplatser" inte upphör i.o.m. att behovet upphör, utan de kan får något slags i det närmaste evigt liv...
Att hetsa omotiverat mot den som följer reglerna, vittnar om tråkig attityd, och försämrar diskussionsklimatet på forumet i onödan.