Nej det är ju olagligt så det är ju bra att låta bli om man inte vill ha en bot.Nej men ”vi i Stockholm” tänker inte sådär. Jag känner inte en enda människa som ställer sig på handikapplatser utan tillstånd.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Nej det är ju olagligt så det är ju bra att låta bli om man inte vill ha en bot.Nej men ”vi i Stockholm” tänker inte sådär. Jag känner inte en enda människa som ställer sig på handikapplatser utan tillstånd.
Jag kör ibland där och vet hur jävligt det ofta är med parkeringar och hittar dessutom inte så bra överallt. Men har aldrig kommit på tanken att ställa mig på en sådan plats, ens för ett kort tag. Då tar jag hellre ett varv till eller ställer mig några sekunder på nått mindre bra ställe om nån ska in snabbt eller ut.Du brukar inte parkera i Stockholm förstår jag. Det är oftast fullt när man letar parkering, så om man ser någon vid en bil stannar man till och ser om den tänker köra. Jag förstår inte att någon med handikapp-tillstånd inte kan göra samma om den ser att någon släpper av/släpper på en plats man vill ha?
Fast det här är fel, ja du får stanna till på handikapplats för på eller avstigning. Men du får inte parkera, dvs enligt trafikförordningen så är det: "Parkering är en uppställning av ett fordon med eller utan förare." Så även om du sitter kvar i bilen, så är det fortfarande en parkering, dvs EJ tillåtet.Fast enligt trafikförordningen får man faktiskt stanna för på- och avstigning på en parkeringsplats för rörelsehindrade utan att ha ett tillstånd. För att parkera, dvs lämna bilen, krävs däremot tillstånd. (Sedan får man så klart fundera på om det är lämpligt att göra så alla gånger).
Fast det här är fel, ja du får stanna till på handikapplats för på eller avstigning. Men du får inte parkera, dvs enligt trafikförordningen så är det: "Parkering är en uppställning av ett fordon med eller utan förare." Så även om du sitter kvar i bilen, så är det fortfarande en parkering, dvs EJ tillåtet.
Så blind är jag inte att jag missar att någon är på väg in eller ut ur bilen. Men att bara sitta där och vänta kan jag missa och det kan ju vara någon som får stå där.
@Lupino Jag utgår ifrån att du inte har så mycket packning med dig eftersom du skrev att du ska lämna/hämta barnen hos din mamma, och om hon bor i Sthlm city kan kanske kollektivtrafiken vara ett alternativ om du inte kan låta bli parkeringsplatser anpassade för handikappade? Då slipper du leta parkering och och riskera böter för att du använder en parkeringsplats du inte har tillåtelse att använda
Finns det inge skötbord på dom vanliga toaletterna så anser jag att folk med behov av skötbordet har företräde till den handikappade toaletten.Besökte något köpcentrum vid fel tidpunkt en gång, fanns två vanliga toaletter och en handikapp med skötrum där det mest stod barnvagnar i kö. Den kön till handikappen var kortare så många valde den istället (det fanns ingen med rullstol eller synligt handikapp vad jag kunde se i den kön) men det var på allvar ilskna människor i den kön som jagade bort folk för att denna toalett hade skötrum så då var den reserverad för folk med blöjbarn!? Jag tyckte det var märkligt men tackade min lyckliga stjärna att jag ställt mig i ”rätt kö” innan allt folk från skötbordskön blev bortsjasade till att stå bakom mig. Fick mig att fundera lite över det här med toaletter, visst ska man väl ge företräde för folk med särskilda behov meb tyckte det blev lite överdrivet när det uppstod bråk mellan barnfamiljer och enskilda personer som bara var i samma trängande behov som alla andra på plats, förutom barnen då som ju redan fått lätta på trycket och egentligen kunnat vänta tre minuter till?
Men känner mig kluven inför hur och när man kan tillämpa sin rätt på just den punkten
Hur länge står du? Går du ur bilen?Tack, men jag riskerar alltså ingen böter eftersom jag bara hämtar/lämnar barnen och det räknas inte som parkering som du kanske läst tidigare? Jag letar alltså inte parkering men det finns alltid en ledig handikapp-plats precis utanför porten där de lämnas/hämtas.Men finns det någon annan plats tar jag självklart den, men det brukar vara tvärfullt.
Och vad hade dessa bjöjbarnsföräldrar sagt om t.ex. @MM velat gå in där med sin tolvåring?Besökte något köpcentrum vid fel tidpunkt en gång, fanns två vanliga toaletter och en handikapp med skötrum där det mest stod barnvagnar i kö. Den kön till handikappen var kortare så många valde den istället (det fanns ingen med rullstol eller synligt handikapp vad jag kunde se i den kön) men det var på allvar ilskna människor i den kön som jagade bort folk för att denna toalett hade skötrum så då var den reserverad för folk med blöjbarn!? Jag tyckte det var märkligt men tackade min lyckliga stjärna att jag ställt mig i ”rätt kö” innan allt folk från skötbordskön blev bortsjasade till att stå bakom mig. Fick mig att fundera lite över det här med toaletter, visst ska man väl ge företräde för folk med särskilda behov meb tyckte det blev lite överdrivet när det uppstod bråk mellan barnfamiljer och enskilda personer som bara var i samma trängande behov som alla andra på plats, förutom barnen då som ju redan fått lätta på trycket och egentligen kunnat vänta tre minuter till?
Men känner mig kluven inför hur och när man kan tillämpa sin rätt på just den punkten
Hur länge står du? Går du ur bilen?
Missade det. Står dom å väntar när du kommer ser jag inga problem.Som jag skrev tidigare lämnar/hämtar jag barnen bara. De kliver i och ur bilen själva så jag lämnar aldrig bilen.
Och vad hade dessa bjöjbarnsföräldrar sagt om t.ex. @MM velat gå in där med sin tolvåring?
Förmodlingen inget snällt är jag rädd.
Skötbordsskylt anser jag verkligen inte är något annat än information om att den utrustningen finns. Ifall du vill byta blöja, välj denna toalett så blir blir det bekvämare för dig.
Använder men skyndar mig! Vissa funktionsnedsättningar kräver att man har svårt att stå och vänta på att toan ska bli ledig. Så behöver man filosofera tycker jag att man ska välja en vanlig toa.
Det stämmer inte. Att parkera är att ställa upp ett fordon med eller utan förare utom i vissa fall, t.ex. när man gör för på- och avstigning. Man får stanna för på- och avstigning på en parkeringsplats för rörelsehindrade.
Klippt från transportstyrelsen
Vad är parkering?
Att parkera innebär att ställa upp ett fordon med eller utan förare, utom när man gör det
1. för att trafikförhållandena kräver det
2. för att undvika fara, eller
3. för att låta en passagerare stiga i eller ur fordonet eller för att lasta av eller på gods.