Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
bra poäng.Jag skulle rekommendera er som avser att hamla, att inte vänta till sensommaren då man normalt gör det om ni bor i ett torrt område, löven är snustorra och har börjat att ramla av redan nu.
Ek och Idegran är heller inte alls bra, liksom silverlönn.
Du har rätt, man skall vara tydlig i sådana här sammanhang.Inte alls bra tycker jag är ett understatement, skulle nog hellre säga farligt och livsfarligt!
Torkade brännnässlor då?
Jag snubblade över dessaHar provat idag och på ca tre timmar och två personer är ett trettiotal buntar klara och står på tork.
Sedan har jag ingen aning om hur mycket det kommer att gå åt för en häst.
Hade för länge sedan en gammal gammal bok om foder, tro den var från1800-talet ev början av 1900-talet. I den stod det om att fodra med löv och mängder, ja även andra lite bortglömda foder. Tyvärr vet jag inte var den är.
Intressanta länkar.Jag snubblade över dessa
http://www.ksla.se/anh/files/2013/07/9.-Notis-Lövets-värde-som-foder.pdf
http://www.ksla.se/anh/files/2012/06/1993-Curman-J.pdf
Jag brukar ta ner träd vintertid eller ja lite då och då faktiskt mest för att de ska ha något att gnaga på.
Och ibland sätter de i sig en fem sex meter lång asp på ett par dagar trots god tillgång till hö och även fri tillgång på halm. Men då är ju löven borta och trädet färskt antar att det kan spela roll. Vintertid är också färsk gran ganska populärt sommartid är färsk gran helt ointressant
Gissar också att hästarna var ca 20-30 cm lägre och ganska många kilo lättare på 1800-talet.Har provat idag och på ca tre timmar och två personer är ett trettiotal buntar klara och står på tork.
Sedan har jag ingen aning om hur mycket det kommer att gå åt för en häst.
Hade för länge sedan en gammal gammal bok om foder, tro den var från1800-talet ev början av 1900-talet. I den stod det om att fodra med löv och mängder, ja även andra lite bortglömda foder. Tyvärr vet jag inte var den är.
Ja det hästarna inte äter upp blir ved kvistat, barkat och klartIn
Intressanta länkar.
Vi brukar normalt röja på vintern och då möjligen tänkt ved i det vi röjer. Men om det här fungerar så kommer vi att fortsätta röja på sommaren och spara rätt typer av löv som foder.
det står ju massvis av dem i hagarnaDet går jättebra att ge men det räknas mer som ett tillskott än som foder. Tror inte man ska ge några stora mängder i taget, men känner flera som torkar det och ger lite varje dag.
Jag har också börjat fodra med lövsly eftersom betet är slut, björkarna börjar bli gula men övriga träd är fortfarande gröna så det kan hästarna äta upp, lär bli mindre löv att räfsa i höstLöv og torra grenar borde väl vara super ersättning för halm till hästar som lätt blir tjocka? Jag försöker intala min inackordering att hennes minishettisar skulle klara sig jättebra på 2-3 kg hö vardera och några kg löv och sly att mumsa på utöver det.
Till mina varmblodiga hästar som brukar bli smala på vintern kör jag istället nu på färskt löv som sommarfoder efter successen med avklipp från spireahäcken. Dvs de går på bete på dagtid (har för lite bete för att ha dom ute hela tiden) och på natten får de lite hö samt olika grenar och även ogräs som jag plockat från mina övergrodda rabatter. Win-win: gården blir finare och hästarna får käk.
Inget alternativ för väldigt många tyvärr, många är inackorderade och har inte egna träd eller buskar att klippa av.ja, man får nog klippa stora mängder.
Men vad är alternativet?