Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Inte egentligen.Nä färgen på snor säger mycket
Att snuvan blir färgad behöver alltså inte alls vara ett tecken på bakterieinfektion, eller att man är särskilt smittsam.
Färgen på slemmet beror på dess innehåll. Ju fler vita blodkroppar i snoret, desto mer trögflytande och färgat blir det, då i en grön/gul nyans. Vid förkylning eller allergi kan akut rinit uppstå, då blir slemmet väldigt lättflytande och har mindre färg.
När den börjar få en gul, grön eller brunaktig färg är du troligtvis i slutskedet av infektionen. Gult eller grönt snor behöver alltså inte vara tecken på en bakterieinfektion eller att du är särskilt smittsam.
... och då har man ju redan varit smittbärare under några dagar.Grönt snor" brukar ofta uppträda då en förkylning har på gått under några dagar.
Funderar på om jag är hysterisk?
Tänk Olga som jobbar på förkola. Olga har hyffsat små barn själv hemma. Olgas barn är däckade i någon form av flunsa, Olga känner sig lite risig själv med hosta och snuva, men ändå så pass att hon kan snyta sig, ta en alvedon och gå till jobbet, som förskolelärare.... så Olga pussar barnen hejdå och går till jobbet, lämnar sjuka barn hemma med den andra föräldern.
Gör man verkligen så när/om man jobbar med (små) barn- går man till jobbet om ens egna barn är riktigt risiga och man själv inte är riktigt pigg?
Jag tänker på smittspridning-"såklart".
men är det hysteriskt att tänk så?
Fast det är ju bättre att ordinarie personal jobbar än en massa vikarier? Ordinarie personal känner ju barnen och verksamheten på ett annat sätt.
Jag tycker scenariot är ok, det går så mycket på förskolor ändå att en snorig förskollärare känns som det minsta problemet. Skulle personalen vara hemma så fort de kände sig det minsta sjuka skulle det ju få vara vikarier för jämnan.
Om det gäller en barnskötare då?