Utomlands pluggar du till en bachelor inom detta. Men Sverige... nej, där får du gå någon skum privat utbildning. Tycker det är konstigt.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Men, och det här inte alls nån kritik, utan bara nyfiket intresse, hur menar du som veterinär att en osteopat arbetar evidensbaserat?
Får jag fråga dig som blivande veterinär vad du tycker om att hästägare får betala för t ex osteopatisk behandling som ju räknas till alternativmedicin?Nu är jag inte färdig veterinär men nej, de menar jag inte att de gör. Jag menar mest att veterinärer kan ha någon form av sammarbete på kliniken med andra yrkeskategorier så länge det inte är veterinären själv som arbetar med det, det bör alltså ligga utanför veterinärens yrkesutövning men kan erbjudas som tjänst inom samma företag/klinik s.a.s. Det förekommer som sagt mer och mer inom hästsjukvården och är väldigt vanligt på smådjurssidan, även om vi där har några godkända leg. fysioterapeuter också
Ah, menade inte att man anlitar friskvårdare för akuta saker, men att det är vanligare om hästen har en svaghet eller tidigare har haft problem. Att det då kan bli gränsfall mellan friskvård och hälsovård. Men förhoppningsvis tror jag fel. Men oavsett håller med dig om att de flesta sannolikt hellre anlitar någon med mer välkänd utbildning. Vet koll inför vintervilan vet jag tävlingsryttare som gör.@mamman det mesta jag motsatte mig ang ditt inlägg var dock att folk bara anlitar ”friskvårdare” om det är ngt akut .
Ang just den specifika utbildningen så har även jag i tråden tidigare reflekterat över den då det finns så många andra etablerade och renommerade redan osv . I den reflektionen specifikt motsätter jag mig inte dina allmänna funderingar
Aha. Spännande. Det verkar som osteopater används inom djursjukvården men inte inom den offentliga humansjukvården. Det tycker jag är intressant, om det är goda resultat på djur varför inte på människor kan man undra. Jag har för lite kunskap om hur det skiljer sig men vore kul att veta!
Jag använder equiopat till min häst men jag ska erkänna att jag inte visste att hon hade den titeln när jag anlitade henne. Min häst fick en ryggdiagnos för 2 ½ år sedan och då fick jag kontakt med en person som var väldigt duktig på tömkörning. Det visade sig att hon, förutom att ha tävlat körning på SM-nivå, även var equiopat,
Den hjälpen jag fått av henne har varit ovärderlig. Hon har en gedigen kunskap i hästens rörelsemekanik och fysiologi och utbildar sig kontinuerligt.
Jag vet inte om jag hade fått min häst ridbar igen utan hennes hjälp men det har lyckats så till den grad att jag inte längre definierar min häst som "rygghäst".