Ska man satsa på ett yrke med djur, tycker jag ett legitimationsyrke är en god början. Om man efter det fortfarande är intresserad av tveksamt seriösa utbildningar (osannolikt?) kan man ju alltid bygga på den solida grunden.
https://www.slu.se/utbildning/program-kurser/program-pa-grundniva/djursjukskotare/
http://www.svalov.se/utbildning--ba...uksprogrammet/djurvardare---djursjukvard.html
Sedan skriver ett av våra tyngsta djursjukhus följande:
---
Djursjukskötaryrket är idag ett legitimationsyrke, enligt en lag som trädde i kraft 2010. Det gamla yrkesnamnet "djursjukvårdare" har därmed fallit bort. En legitimerad djursjukskötare har förstås god utbildning inom djuromsorg och får utföra veterinärs ordinationer, t ex söva ett djur, medicinera med alla preparat och på delegation utföra enklare kirurgiska ingrepp. Han eller hon får även vaccinera självständigt och intyga detsamma, förutom för rabiesvaccination.
Den som har en kortare utbildning eller ännu inte tagit sin legitimation kallas för djurvårdare. Djurvårdarna sysslar allra mest med omvårdnad, men sköter också en del medicineringar och behandlingar, beroende på vilken utbildning och erfarenhet man besitter.
Vill du läsa mer om djurhälsopersonal, utbildningar och de olika yrkesklasserna finns information på
Jordbruksverkets webbplats.
---
https://www.universitetsdjursjukhuset.se/smadjurskliniken/vi-som-jobbar-har/djursjukvardare/
Vilket ytterligare bygger på min uppfattning att utan en tung, seriös utbildning är de roliga, lärorika och schysst betalda arbetsplatserna stängda.