R
Raderad medlem 68338
Du har missuppfattat och behöver läsa mina inlägg igen.
Jag har läst dina inlägg du skrev att de lagar mat och det är ju toppen så slipper du stressen över att laga mat som de dissar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Du har missuppfattat och behöver läsa mina inlägg igen.
De är i affären minst en gång i veckan och vi pratar ju om priserna, så den biten är ju det de har koll på. Det är att sätta det i samband med att DE själv ska förändra sitt eget sätt att äta och tänka vad gäller mat som är det kämpiga. Det är alltid lätt att prata om hur man "ska" göra och vad som är bäst osv, men förstås svårare att själv stå för en förändring som inte är så positiv alla gångerna. Så är det ju för alla.Kalaspuffar är ju nått iallafall!
Nej jag tror inte att de tror att de bor på hotell, men har man mycket plugg/aktiviteter ett tag så har man kanske inte varit med på ett tag och tonårshjärnan har ju en tendens att ha teflonminne om det inte handlar om kompisar.
Sen kan de ju vara trevliga och medvetna än då.
Jo, jag lagar fortfarande mat. Vi har bara olika dagar. Att det är deras dag att laga mat ger inte automatiskt fri bestämmanderätt över vad som ska serveras, det har vi gemensamt gjort upp om i förväg med matsedel.Jag har läst dina inlägg du skrev att de lagar mat och det är ju toppen så slipper du stressen över att laga mat som de dissar
Mina barn är lite tjuriga på mig, jag köper billigare mjölk när jag kommer över det, sådan med bäst före datum nära eller samma dag. Oftast då lättmjölk eller minimjölk, det är ofta det kvar... Inte deras favorit Tydligen inte andras heller eftersom det oftast är det som är kvar! Men till och med sonen har vant sig nu vid smaken av minimjölk sa han i dag!
Tänkte nu i helgen ta tag i att baka bröd. Tror det är billigare än att köpa. Det störiga är att det nog inte går hem hos mina kräsna barn, kanske sonen faktiskt, men inte dottern. Och det är väl egentligen det som jag tycker är rätt jobbigt nu när maten och allt är dyrare, de har plötsligt blivit väldigt kräsna, det här med att äta något som kanske inte är JÄTTEGOTT eller som man för tillfället inte är 100 % sugen på har de svårt för, det ska vara som de vill ha, och det är ju tyvärr så att det inte är samma.
Medan jag kan öppna kylen, sucka och dra ihop något av det som finns där för att äta så är just det rätt otänkbart för dem-"i dag är jag kanske inte sugen på detta, men det går att dra ihop det av vad vi har hemma så det får bli det". Ett himla pusslande när det är flera viljor inblandande tycker jag.
Jag hade gärna betalat mer för ägg från på riktigt frigående höns. Måste hitta ngn eko-ring i innerstan.
Min fd chef, pr-mode-snubbe har börjat kläcka kycklingar i sin lägenhet men tvek om detta är rätt leverantör
Kan de klassas som frigående om de bor i en lägenhet?
så duktiga barn!I mitt hem fick tonarsbarn ata det som stod pa bordet ... eller laga sin egen mat.
Du kan ju spara lite genom att köpa grana padano istället för äkta parmesan. Vi gör ofta det, köper dessutom när det är erbjudande på riktigt stora bitar och river och fryser in det som vi inte tror går åt Samt sparar kanterna att slänga ned i en gryta eller sås för extra umamismak.Jag är värdelös på att spara pengar på mat. Lagade carbonara igår och tänkte spara på paremesanosten och hade istället i gratängost på påse. Det blev så äckligt att ingen ville äta. Jag fick slänga skiten.
Angående att "äta det som serveras" så tror jag det är väldigt olika från barn till barn. Hos oss fungerar det helt enkelt inte. Bättre då jag lagar mat som alla tycker om.
Du kan ju spara lite genom att köpa grana padano istället för äkta parmesan. Vi gör ofta det, köper dessutom när det är erbjudande på riktigt stora bitar och river och fryser in det som vi inte tror går åt Samt sparar kanterna att slänga ned i en gryta eller sås för extra umamismak.
Som exempel nämnde han (Mikael Damberg) en utvärdering som gjorts av regeringen och som visade att en fjärdedel av sänkningen av bensin- och dieselskatten den 1 maj hamnade i drivmedelsbolagens fickor.
Har för mig att jag påpekade detta beteende tidigare, eller om det var i annan tråd. Dock utan att ha några bra källor på det.https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/lV83Ao/priset-pa-bondens-mjol-hojdes-pa-ica-oskick
Gillar uttrycket 'greedflation'
Det här hör väl in i elpristråden men lägger den här eftersom det är samma artikel.
Frigående men inte grönbetesägg och det är stor skillnad.Kan de klassas som frigående om de bor i en lägenhet?
@Scata Vad gör ni med infrysta tärningar?Månader?
När jag odlade zucchini satte jag två plantor i kompostjord. Skörden räckte i ca ett år för tre personer.
Det går att skära dem i tärningar och frysa in, vilket vi gjorde.
Hmm resonemanget hemma går mer åt förhandling, skulle det fungera? Typ idag äter vi det som X tycker om så kan vi äta det som Y tycker om i morgon.Skulle de laga sin egen mat skulle de lida av näringsbrist helt och äta gott några dagar i månaden och så skulle vi alla svälta resten.
Men visst, jag är själv uppvuxen med "ät det som serveras eller var utan" och det var inte tal om att göra 4 olika måltider eller att man själv skulle göra egen mat eller ta mackor- det fanns inte pengar till det.
Jag serverar inte mat till mina barn, som jag vet att de inte tycker om, så jag säger ibland "ät eller var utan" och de får helt enkelt inte kränga ett halvt bröd istället (för det är alltså så sonen gör om jag tillåter det, han som vägrar någon form av nyttigt bröd utan bara äter rostebröd....) för det har jag inte råd till. Då äter de utan problem, lite knorrande, men "det var helt ok" brukar svaret vara när jag frågar om det var gott.
Det är svårare med dottern eftersom hon slarvar med mat som det är.
Det är helt klart lättare att låta tonåringarna fixa sin egen mat när man har ekonomisk utrymme för det. Det har jag aldrig haft på den nivån. Speciellt inte nu. Men jisses, ingen av dem förstår nog på riktigt hur stor skillnad det är på matkostnaden nu och för ett år sedan, rent logiskt förstår de båda två och resonerar vettigt och klokt i mycket- men på nivån där det också betyder att man ska snåla och förändra på sitt eget handlande och ätande anser de vara oacceptabelt. Absolut INTE liksom.