Det som är lyx -och därför bara äts ibland- för vissa, är vardag för andra och det gäller ju
all typ av mat/tillbehör. För många styr ekonomin absolut vad som äts både till vardags och till lite mer festliga tillfällen.
Personligen har jag som exempel
extremt svårt för att se vad som ska föreställa vara lyxigt med ex.vis ruccola eller haloumi för att ta några exempel från tråden. Äckligaste salladen som finns och haloumi tycker jag inte är så mycket att orda om smakmässigt heller
Inte alla kan köpa närodlat, ekologiskt, importerad frukt, "delikatessostar" osv utan får välja billigare märken, annan ost etc, men det innebär ju inte att man inte kan äta gott ändå.
För just mig är t ex hjortronsylt lika mycket "vardagssylt" som hallon/blåbär/lingonsylt eftersom jag plockar mina egna hjortron och gör sylt på.
Tänkte lite på det där och lyxigt -för mig- handlar mer om smakupplevelsen än pris när det kommer till mat.