I trepacken betalar man någon för att sortera och förpacka, och påsen. Mitt problem är att ekologisk paprika nästan alltid är förpackad 2 och 2.Ja, det är ju det att de oftast är i monsterstorlek. Eller trepack. Då kostar de dyrt.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
I trepacken betalar man någon för att sortera och förpacka, och påsen. Mitt problem är att ekologisk paprika nästan alltid är förpackad 2 och 2.Ja, det är ju det att de oftast är i monsterstorlek. Eller trepack. Då kostar de dyrt.
och svartGrön. I Grekland. Så krispig och smakrik hittar jag inte här.
Det finns orange också.
Ja, klart att det är vad man betalar för. Men det jag inte fattar är varför det skulle vara svårare att plocka ihop tre paprikor själv.I tepacken betalar man någon för att sortera och förpacka, och påsen. Mitt problem är att ekologisk paprika nästan alltid är förpackad 2 och 2.
De blir orangea innan de blir röda.Grön. I Grekland. Så krispig och smakrik hittar jag inte här.
Det finns orange också.
Håller med!Ja, klart att det är vad man betalar för. Men det jag inte fattar är varför det skulle vara svårare att plocka ihop tre paprikor själv.
Den där inplastningen är en styggelse! Plast liksom? Och sen möglar de ofta i de där påsarna, trots att de är vacumförpackade i den. Tycker ofta paprikorna är sjaskig kvalitét.Håller med!
(Gissar att det är enklare=billigare för butikerna att hantera? I mindre butiker är enda alternativet ibland paprikor som är inplastade styckvis .... )
Ja, så kan det ju vara. Här ligger de lösa bredvid trepacken. Det borde ju bli ett jäkla svinn på trepacken då?Håller med!
(Gissar att det är enklare=billigare för butikerna att hantera? I mindre butiker är enda alternativet ibland paprikor som är inplastade styckvis .... )
Nej de röda går direkt från grönt när de mognar. Orange är egna sorter som blir orange när de är mogna (precis som de gula)De blir orangea innan de blir röda.
Jag låter nog gärna mitt godisätande vara helt opolitiskt.De rosa är godast! Rosa godis är alltid godast!
Paprikan börjar alltid som grön och när den senare mognar skiftar den färg till gul, orange eller rödNej de röda går direkt från grönt när de mognar. Orange är egna sorter som blir orange när de är mogna (precis som de gula)
Jag gillar också de vita - de är liksom lite pepprigare i smaken (finns även ljusgröna). Lidl brukar ha dem i säsong och de kommer då ofta från Ungern istället för Holländska växthus.Jag föredrar helst vita paprikor faktiskt, men det är en annan sort som inte finns överallt. Brukar handla den ffa hos en torghandlare.
Den sortens råvaror är ju helt enkelt bättre söderut i Europa.Grön. I Grekland. Så krispig och smakrik hittar jag inte här.
Det finns orange också.
Lidl är grymma på grönsaker. Tyvärr ligger de lite för olägligt till för mig som inte har bil, annars skulle jag handla där oftare.Jag gillar också de vita - de är liksom lite pepprigare i smaken (finns även ljusgröna). Lidl brukar ha dem i säsong och de kommer då ofta från Ungern istället för Holländska växthus.
Generellt tycker jag att Lidl är bättre på säsongsanpassning, vilket jag tycker gör inköpen och matlagningen roligare, jämfört med t ex Ica som har samma hela året (och import från syd-/mellanamerika eller Kenya även när grönsakerna är i säsong i Europa)
På vilket vis är rosa godis politiskt?Jag låter nog gärna mitt godisätande vara helt opolitiskt.
ja? Precis, orange är inte samma sort som röd. Den gröna blir gul, orange eller röd när den mognar. Inte grön- orange - röd. Syns tydligt om man odlar själv (eller sparar en grön)Paprikan börjar alltid som grön och när den senare mognar skiftar den färg till gul, orange eller röd
https://sv.wikipedia.org/wiki/Paprika
Definitivt. Om de då är lokalproducerade. Känns ju rätt meningslöst när man hittar polska tomater i Grekland.Den sortens råvaror är ju helt enkelt bättre söderut i Europa.
Även de svarta och lila blir gröna först, sen svarta eller lila.ja? Precis, orange är inte samma sort som röd. Den gröna blir gul, orange eller röd när den mognar. Inte grön- orange - röd. Syns tydligt om man odlar själv (eller sparar en grön)
Mitt försök till skämt gick nog över huvudet på dig. Det hade inget med partipolitik att göra, bara att färgen är betydelselös i mitt val av vilka bilar som åker in i min mun.På vilket vis är rosa godis politiskt?
Inte alla sorter i så fall. Mina hemodlade spetspaprikor går från grön till röd.De blir orangea innan de blir röda.
Men det finns säkert en massa olika sorter, men de tre-fyra färgvarianterna vi ser i disken på ica är nog densamma sortifikationen. Jag föredrar helst vita paprikor faktiskt, men det är en annan sort som inte finns överallt. Brukar handla den ffa hos en torghandlare.
Jag tror liksom på att de smakar olika! (Undviker blindtest.)Mitt försök till skämt gick nog över huvudet på dig. Det hade inget med partipolitik att göra, bara att färgen är betydelselös i mitt val av vilka bilar som åker in i min mun.