Sv: Barnmat på burk
Maten kan hålla så länge för att den är värmebehandlad. Såhär skriver en av tillverkarna (Semper) om konserveringsmetoden:
"Maten konserveras genom värmesterilisering. Efter det att maten fyllts på burkar och locket satts på sänks burkarna ned i ett vattenbad. Maten värms upp till 120 grader i 40 minuter. Klickljudet när burken öppnas kommer av att undertrycket i burken släpper. I och med det försvinner den konserverande effekten och maten ska behandlas som en färskvara."
Och såhär skriver de om bäst-före-datumet:
"Det är inte farligt att servera en burk som passerat bäst före-datumet med ett par månader. Klickljudet när du öppnar burken garanterar att den är steril fortfarande. "
Även om det inte var just det märket som du hade hemma, så tror jag principen är densamma oavsett tillverkare, åtminstone vad gäller svensk burkmat.
Maten kan hålla så länge för att den är värmebehandlad. Såhär skriver en av tillverkarna (Semper) om konserveringsmetoden:
"Maten konserveras genom värmesterilisering. Efter det att maten fyllts på burkar och locket satts på sänks burkarna ned i ett vattenbad. Maten värms upp till 120 grader i 40 minuter. Klickljudet när burken öppnas kommer av att undertrycket i burken släpper. I och med det försvinner den konserverande effekten och maten ska behandlas som en färskvara."
Och såhär skriver de om bäst-före-datumet:
"Det är inte farligt att servera en burk som passerat bäst före-datumet med ett par månader. Klickljudet när du öppnar burken garanterar att den är steril fortfarande. "
Även om det inte var just det märket som du hade hemma, så tror jag principen är densamma oavsett tillverkare, åtminstone vad gäller svensk burkmat.