Sv: Att göra det omöjliga, halvera sin vikt
Urrrrrk för bars! De innehåller över 200 kalorier. För samma mängd kalorier kan du äta en stor tallrik isbergssallad och tomater. Eller ett par skivor knäckebröd med ett tunt lager lättkaviar. Jag brukar köpa minirut, för rutorna hjälper mig att äta långsammare. Jag biter av en ruta i taget. Då hinner hjärnan tillfredställa sitt sug efter mat innan mackorna tar slut!
Nämen fy, vanlig Falu rågrut ska det ju vara! Så äter man ruta för ruta runtom tills man har mittenrutorna kvar
Bars tror jag annars vore jättepraktiskt de dagar man ska ut och åka nånstans och inte har tid/råd att äta ute och av nån anledning inte vill ha med värsta matsäcken heller, men blir borta så pass länge att man behöver ha nån form av matsäck med sig. Jag brukar annars ha med en påse mandlar eller så på såna resor, några mandlar så är man mätt ett bra tag och så slipper man släpa runt på en massa mackor och elände. För mig som har svårt för att äta bland folk är det dessutom lättare att slänga i sig såna småsaker på ett fullt tåg än det är att plocka fram något mer "ordentligt"
Men du, ost blir inte farligt bara för att den möglar! Skär bort möglet och ät resten om den smakar ok. De mögelsorter som trivs i ost är ofarliga, däremot kan de smaka mer eller mindre illa om det blir mycket mögel.
Har du skralt i kassan är det ju onödigt att slänga ätlig mat menar jag.
Och lycka till med viktnedgången!
Jo jag vet, men jag är lite nojig med just gammal mat, är bara ägg med utgånget datum jag klarar av efter riktigt noggrann sniffning
Just ost har jag kunnat skära bort lite på en gång, men möglet dök upp så fort igen så det kändes så sjukt äckligt.
Jag kan liksom inte ens äta bröd som legat i frysen om datumet gått ut, så löjlig är jag
Jobbar på det dock!
Tack!
Har du något i skafferiet du kan göra någon slags gryta av till riset?
Inget sånt nej, det närmsta jag kommer är att jag skulle kunna göra ris med gurkmeja och vermicelli
Oooooh vad sugen jag blev nu... Med kyckling till det, kan nog vara nåt till dagens middag
Diverse lins- och grönsaksgrytor och grejer är hur som helst inget jag får i mig alls, klarar inte konsistensen utan äter hellre grönsakerna färska. Tack för tipset iaf
Vitkål är också riktigt billigt och håller en evighet i kylskåp.
Går att använda rå i sallad, lätt stekt, snabb inlagt i lite olja, vinäger och kryddor....
Med vitkål måste man ju nästan göra soppa ihop med en massa lök och grejer, det är undantaget som inte ska ätas färskt