Gud ja jag älskar skräpmat. Klämde i mig en hel familjepizza själv bara för någon vecka sedan
Skulle jag också kunna göra. LÄTT.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Gud ja jag älskar skräpmat. Klämde i mig en hel familjepizza själv bara för någon vecka sedan
"Min" dietist (kollega på jobbet, hon är något av en expert på just att definiera normalportioner) säger att 100g chocklad är en portion (mellanmål). Det är väl en sån normalstor kaka?Jag trodde chokladkakorna var portionerna.
Konstigt, min skärm flimrar liksom.
Ja, rotbertor äter jag inte.Fast det gäller tydligen rotbertor, enligt texten i själva länken. Ät du dina rödbetor
Mat är verkligen en klassisk klassmarkör! Likt en äkta surdegshipster ska du göra precis allt från grunden, så lokalt och eko som möjligt. Just nu är ju gårdsmat otroligt populärt. Bild på sociala medier är ett måste, med matchande hashtags.
Men det där med "cheat-day" är ju så hälsonormativt som man kan komma. Då säger man ju direkt att detta är ngt fult och dåligt men som jag unnar mig ibland. Andra dagar är jag nyttig och därför är jag snygg och bra.Både och tycker jag! Jag följer många träningskonton på Insta med normsnygga tjejer och killar som är vältränade, reser mycket och har träningskläder som kostar lika mycket som min månadslön. Där är det en del skräpmat som dyker upp i flödet emellanåt på "cheat-days" med pizza, kebab och hamburgare. Men jag gissar att det går hem hos följarna eftersom dom är vältränade, hade en överviktig person lagt upp samma bilder så hade det nog varit helt andra kommentarer Som när Lady Dahmer gav kanelgifflar till sitt barn till lunch en dag (på utflykt vad jag förstod?) och det blir hysteri i kommentarsfältet.
Men det där med "cheat-day" är ju så hälsonormativt som man kan komma. Då säger man ju direkt att detta är ngt fult och dåligt men som jag unnar mig ibland. Andra dagar är jag nyttig och därför är jag snygg och bra.
Blä!
Det är en halv normalstor med mina referensramar, sedan tar man andra halvan nästa dag"Min" dietist (kollega på jobbet, hon är något av en expert på just att definiera normalportioner) säger att 100g chocklad är en portion (mellanmål). Det är väl en sån normalstor kaka?
Men det där med "cheat-day" är ju så hälsonormativt som man kan komma. Då säger man ju direkt att detta är ngt fult och dåligt men som jag unnar mig ibland. Andra dagar är jag nyttig och därför är jag snygg och bra.
Blä!
Unna?Då säger man ju direkt att detta är ngt fult och dåligt men som jag unnar mig ibland.
Jaha. Inte för att jag fattar hur det är relevant för just det vi diskuterade nu men.Unna?
Jag äter för att fungera.
Inte för att unna mig något.
Det finns betydligt roligare saker att göra då.
Bara läsa i de trådar som handlar om vikt här så ser man ju det där "unna sig" lite här och var och har så gjort länge. Så inte är det bara fitnessprofiler som kör med sånt inte.
Men det där med "cheat-day" är ju så hälsonormativt som man kan komma. Då säger man ju direkt att detta är ngt fult och dåligt men som jag unnar mig ibland. Andra dagar är jag nyttig och därför är jag snygg och bra.
Blä!
Men i det här sammanhanget handlar det ju uppenbart om någon som lever väldigt sunt men "unnar sig" onyttigheter ibland. Man behöver ju inte montera ner uttrycket i atomer när det framgår av sammanhanget vad som avses?Varför måste något vara fult och dåligt bara för att man unnar sig?
Jag unnar mig massor med grejer som faktiskt är bra för mig. Ridning är en sådan grej, jag behöver det egentligen inte men det är en trevlig guldkant på tillvaron som jag unnar mig. Dyrare, exotisk frukt är en annan grej jag unnar mig. Osv osv.
Att unna sig är väl snarare att göra något som man inte har möjlighet att göra alltför ofta?
Men både grädde och smör är ju hel- eller halvfabrikat.Jag har jobbat inom mat på olika vis större delen av mitt yrkesliv så matlagning ligger ganska naturligt för mig. Att slänga ihop en sås osv tar inte lång tid. Jag lägger i snitt 40 min kanske om dagen på en middag. Mycket sköter sig ju själv, tex grytor och stekar
Jag köper bara riktig grädde, smör, palmolja är no no osv.
Däremot så är jag inte så ambitiös som min far var. Han sparade tom brödskalkar för att riva eget strödbröd
Men i det här sammanhanget handlar det ju uppenbart om någon som lever väldigt sunt men "unnar sig" onyttigheter ibland. Man behöver ju inte montera ner uttrycket i atomer när det framgår av sammanhanget vad som avses?
Jodå, det förstod jag. Men i sammanhanget här är det ju något fult eller dåligt, de som använder uttrycket cheatday menar att det är dåligt.Jo, fast det jag menar är att onyttigheter (eller annat man unnar sig) inte nödvändigtvis måste vara något fult eller dåligt. Jag har snarare alltid uppfattat uttrycket "att unna sig" att betyda att man gör något som inte hör till vardagen utan är guldkant på tillvaron.
Att man inte ska äta onyttigheter regelbundet är ju inte detsamma som att det är fult och dåligt att äta något onyttigt ibland.
Fast det stod "inga halvfabrikat". Jag vet att det finns folk som äter så, men då oftast veganer som kör raw eller nåt. Alltså enbart frukt och grönt. Men äter man "som vanligt" och lagar vanliga måltider så måste det vara ett jättejobb. Och det du använder till din egna pasta (något mjöl?) är ju ett halvfabrikat...Det är väl inget svårt?
Rullar man egna köttbullar och kokar egen buljong osv så har man halva inne
Sen pressar jag inte egen olivolja eller gör inte egen pasta annat än till lite finare myskvällar men visst hackar jag löken från grunden så att säga
Jodå, det förstod jag. Men i sammanhanget här är det ju något fult eller dåligt, de som använder uttrycket cheatday menar att det är dåligt.