Vad äter du för mackor och vad har du på?
Jag har visserligen inte IBS eller liknande. Men jag måste få i mig bra mat iom att jag lever ett aktivt liv(inte just nu på semestern kanske.. död sill..
).
Jag orkar och hinner inte alltid laga mat. Jag har heller inte alltid möjlighet att göra det eller att värma/kyla maten.
För mig så funkar det att antingen laga storkok och fundera krig vad man kan tänkas äta kallt.
Ska jag äta mackor äter jag ett bröd som jag tycker känns hyfsat sund och ser till att pålägget är bra och tillräckligt mycket i förhållande till den balans jag vill ha mellan kolhydrater, protein och fett.
Jag kan också ha frukt, nötter och proteinshake.
Eller grönsaker, nötter/avocado och kesella.
Eller mixa ovanstående saker enligt sug och bara se till att balansen hålls. Eller äta kallskuret, keso etc till för proteinet..
Så jag funderar alltså kring hur mycket jag behöver av vardera kolhyrater, protein och fett.
Sen kan jag plock-äta lite valfritt av vad jag är sugen på. Bara det fyller upp de behoven jag har av vardera. För mig är det viktigt att vare mål innehåller den balansen. Annars drar mitt blodsocker gärna åt helsike. Det räcker alltså inte för mig att jag per dag ser till att få i mig tillräckligt av protein tex.
Utöver det vill jag äta så "ren" mat som möjligt. Oprocessad, bra råvaror som gärna får vara ekologisk och närproducerade. Inga dåliga fetter och inga vita kolhydater.
Äter man så, varierat och tillräckligt tror jag man sällan får brister, som frisk och normalaktiv.
Jag kan absolut slarva en del. Men jag försöker skärpa mig, för orkens skull.