Ok. Ja nu brukar jag och bonden skoja lite.Tycker det är lite osmakligt att skoja om då det är djur. Lite respekt kan man väl ändå uppbringa trots att man äter djur.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ok. Ja nu brukar jag och bonden skoja lite.Tycker det är lite osmakligt att skoja om då det är djur. Lite respekt kan man väl ändå uppbringa trots att man äter djur.
Jag brukar säga tillverka när det kommer till både människor (som "jaha har du tillvekat unge/fler ungar nu) så för mig lät det inte alls konstigt att säga tillverkarens när det kommer till djurOk. Ja nu brukar jag och bonden skoja lite.
Du menar att de som odlar King Edward inte har kunskap eller inte bryr sig?Det intressanta är att den potatisen som det säljs mest av i Sverige är King Edward, den potatisen som besprutas mest för att kunna odlas är tada King Edward.
Skulle gissa på att stor del inte bryr sig och/ eller inte har kunskap.
Nä, dom som köper och ser till att efterfrågan finns. Finns ju idag många sorter att välja på i affären idag och som är billigare.Du menar att de som odlar King Edward inte har kunskap eller inte bryr sig?
Va? Jag förstår nog inte din mening riktigt.På vilket sätt är det mer osakligt än att prata om ”tillverkas” i samband med djur än exempelvis en grisproducent?
Dock när det gäller soja så går i princip allt till mat för köttdjur. Kor äter enorma mängder soja (inte krav-kossor har jag för mig, men "vanliga").Om man är vegetarian ska man tänka på att frukt och grönsaker även det har en negativ inverkan på klimatet, där tex sojabönor är en av grödorna som inverkar mest. Jag tycker faktiskt att odlad fisk är bättre än viltfångad eftersom trålarna som fiskar slänger mycket av sin fångst och utarmar fiskbeståndet.
De som odlar är ju betydligt färre, och gör så sett större skada, eller nytta, per person om de odlar en vettigare sort.Nä, dom som köper och ser till att efterfrågan finns. Finns ju idag många sorter att välja på i affären idag och som är billigare.
Dom som vill ha just King Edward ser då bara till att köpa från annat håll.De som odlar är ju betydligt färre, och gör så sett större skada, eller nytta, per person om de odlar en vettigare sort.
Jag har för mig att det håller på att utvecklas fiskfoder av typ alger/sjögräs i bla Simrishamn men vet inte hur långt de har kommit.Dock när det gäller soja så går i princip allt till mat för köttdjur. Kor äter enorma mängder soja (inte krav-kossor har jag för mig, men "vanliga").
Och även den odlade fisken måste äta. Det är därför de har sönder Östersjön tex, för att fiska upp mat till fisken som odlas.
Varför vill man ha just King Edward?Dom som vill ha just King Edward ser då bara till att köpa från annat håll.
Jo, än så länge är det dock väldigt ineffektivt jämfört med konventionell produktion av kött när det gäller utsläpp.Cultured kött och vertikala grödor är andra sätt att minska utsläppen. De är båda i uppstarts fasen men kan bli riktigt intressant i framtiden.
https://en.wikipedia.org/wiki/Cultured_meat
Vana? Jag är uppvuxen på King EdwardVarför vill man ha just King Edward?
Det vet jag faktiskt inte varför den är så poppis.Varför vill man ha just King Edward?
Det är nog jag också, kanske vanligast förr? Men jag vet inte vilken potatis jag köper ens.Vana? Jag är uppvuxen på King Edward
Labbkött gör inget för ekosystemet som blir i beteshagar tack vare djuren.Cultured kött och vertikala grödor är andra sätt att minska utsläppen. De är båda i uppstarts fasen men kan bli riktigt intressant i framtiden.
https://en.wikipedia.org/wiki/Cultured_meat
Istället för att ha stora hagar för kor kanske man kan ha stora hagar för hästar, som idag ofta går i små grusrutor pga "platsbrist", kanske kan ha större andel djur ute istället för att ha det som nu, att några djur går ute mycket men största delen djur sällan får komma ut ordentligt... osv.Labbkött gör inget för ekosystemet som blir i beteshagar tack vare djuren.
Synd bara att det inte finns tillräckligt med hästar där den mesta marken finns. Annars så är väl det ultimata 3 olika djurarter på samma mark.Istället för att ha stora hagar för kor kanske man kan ha stora hagar för hästar, som idag ofta går i små grusrutor pga "platsbrist", kanske kan ha större andel djur ute istället för att ha det som nu, att några djur går ute mycket men största delen djur sällan får komma ut ordentligt... osv.
(Nej, jag påstår inte att hästar och kor äter samma saker, mer att det känns väldigt avlägset att minskad konsumtion av kött/mejeri ska resultera i att det inte finns tillräckligt med betesdjur)
Tyvärr tas ju beteskravet bort, så vi får väl se hur det ser ut framöver.Labbkött gör inget för ekosystemet som blir i beteshagar tack vare djuren.