Okej
Tillbaka till vad man bör äta... OM man ska gå enligt de som vill göra minst "åverkan" (som JAG tolkar det) så ska vi äta veganskt och enbart närproducerat. Detta gör då att vi INTE ska äta ris, dricka chamapgne mfl, men kan dricka närproducerat vin och öl. Vi ska tydligen INTE äta kött vilket då minskar anledningen till att hålla djur än till annat som sällskap och i vissa fall för ull ? (Är det fortfarande ok med att ta ull ?) Då borde ju ägg vara ok förståss. Och mjölk ??? Läderprodukter får göras på döda får ? och de döda kor ? Fast vad gör vi med alla kalvar som föds för att få mjölken ? Så då faller alltså mjölken, och alla restprodukter som ost mm.
Hönsen får va kvar då de inte producerar levande avkommor, så det blir ju inte ett överflöd av höns.
Vildsvin går att äta tills de är utrotade (ja de ska utrotas) ? Sen odlar vi mer potatis, säd, betor, raps och baljväxter. Soja kan vi nu börja äta själva iom att det inte produceras som föda till animalisk produktion. Vargarna kan få härja fritt, då de ändå inte kommer finnas så mkt kött att äta iom att vi inte kommer öka fårpopulationen. Mer mark kommer växa igen så vi kommer behöva de rådjur och älg som finns. Och varg att hålla efter den populationen. Sen är det ju igen det här med "närproducerat" ska renarna (köttproduktion) få hållas av samer ? I såna fall har vi ju läder och kött dörifrån såklart. Det kommer bli höga priser i Sverige medans vi ställer om till "ej importera" det vi inte kan producera själva, som "inte uppfyller kraven". Men visst finns det åkermark som kan utnyttjas mer, så där kommer inte vara nåt problem på sikt. Numer görs ju smör av raps så det kommer ju komma mer sådana produkter.
Salt ? Peppar, kanel och kryddor i stort ? Hur tänker vi här ? Socker ? Choklad ? Kaffe och te ? Det är kanske vissa vi kan odla själva, växthus mm. Frukter har vi ju gott om så där är inte heller nåt problem.
Nu tillbaka till verkligheten !!! Att det behövs en diskussion är helt ok, men när vi pratar om så skilda saker kommer vi ALDRIG komma till någon "gemensam" nivå av vart vi "lägger ribban" för det fria handelsförfarandet kommer alltid finnas. Iaf för de rika. För de som vill tjäna pengar på att smuggla, skjuta djur osv.
Men som sagt diskussionen är inte fel, att lyfta "problemen" med hur vi lever och vad vi kan göra bättre. Men att tro att vi kan gå tillbaka till "bondesamhället" är ren nostalgitripp och definitivt INGET att eftersträva. Vi lever i ett land med vinter så lagringen av mat att äta under vinter kommer vara den svåraste delen att fixa. (ja det GÅR, men lite ensidig mat då) ... Och ser jag till mej själv, köper jag det som är billigast, Oxfile från Brasilien, fläsk från Danmark osv. Sällan jag köper svenskproducerade varor. De är helt enkelt inte billigast !
Tillbaka till vad man bör äta... OM man ska gå enligt de som vill göra minst "åverkan" (som JAG tolkar det) så ska vi äta veganskt och enbart närproducerat. Detta gör då att vi INTE ska äta ris, dricka chamapgne mfl, men kan dricka närproducerat vin och öl. Vi ska tydligen INTE äta kött vilket då minskar anledningen till att hålla djur än till annat som sällskap och i vissa fall för ull ? (Är det fortfarande ok med att ta ull ?) Då borde ju ägg vara ok förståss. Och mjölk ??? Läderprodukter får göras på döda får ? och de döda kor ? Fast vad gör vi med alla kalvar som föds för att få mjölken ? Så då faller alltså mjölken, och alla restprodukter som ost mm.
Hönsen får va kvar då de inte producerar levande avkommor, så det blir ju inte ett överflöd av höns.
Vildsvin går att äta tills de är utrotade (ja de ska utrotas) ? Sen odlar vi mer potatis, säd, betor, raps och baljväxter. Soja kan vi nu börja äta själva iom att det inte produceras som föda till animalisk produktion. Vargarna kan få härja fritt, då de ändå inte kommer finnas så mkt kött att äta iom att vi inte kommer öka fårpopulationen. Mer mark kommer växa igen så vi kommer behöva de rådjur och älg som finns. Och varg att hålla efter den populationen. Sen är det ju igen det här med "närproducerat" ska renarna (köttproduktion) få hållas av samer ? I såna fall har vi ju läder och kött dörifrån såklart. Det kommer bli höga priser i Sverige medans vi ställer om till "ej importera" det vi inte kan producera själva, som "inte uppfyller kraven". Men visst finns det åkermark som kan utnyttjas mer, så där kommer inte vara nåt problem på sikt. Numer görs ju smör av raps så det kommer ju komma mer sådana produkter.
Salt ? Peppar, kanel och kryddor i stort ? Hur tänker vi här ? Socker ? Choklad ? Kaffe och te ? Det är kanske vissa vi kan odla själva, växthus mm. Frukter har vi ju gott om så där är inte heller nåt problem.
Nu tillbaka till verkligheten !!! Att det behövs en diskussion är helt ok, men när vi pratar om så skilda saker kommer vi ALDRIG komma till någon "gemensam" nivå av vart vi "lägger ribban" för det fria handelsförfarandet kommer alltid finnas. Iaf för de rika. För de som vill tjäna pengar på att smuggla, skjuta djur osv.
Men som sagt diskussionen är inte fel, att lyfta "problemen" med hur vi lever och vad vi kan göra bättre. Men att tro att vi kan gå tillbaka till "bondesamhället" är ren nostalgitripp och definitivt INGET att eftersträva. Vi lever i ett land med vinter så lagringen av mat att äta under vinter kommer vara den svåraste delen att fixa. (ja det GÅR, men lite ensidig mat då) ... Och ser jag till mej själv, köper jag det som är billigast, Oxfile från Brasilien, fläsk från Danmark osv. Sällan jag köper svenskproducerade varor. De är helt enkelt inte billigast !