Kanske har typ "björnfot"?Läste en annons.Fullblod skadefri men reservation bak pga veka kotor.Kan man få reservation för det?Har de fina dressyr hästarna de också?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Kanske har typ "björnfot"?Läste en annons.Fullblod skadefri men reservation bak pga veka kotor.Kan man få reservation för det?Har de fina dressyr hästarna de också?
Kanske har typ "björnfot"?
Om veterinär och försäkringsbolag bedömt att hästen kanske inte håller på grund av det, så ja, det kan det nog bli reservation för, tänker jag iaf.Förstår hur du tänker men borde det i stå reservation pga björnfot?
Om veterinär och försäkringsbolag bedömt att hästen kanske inte håller på grund av det, så ja, det kan det nog bli reservation för, tänker jag iaf.
Om avvikelsen är så pass att det kommenteras i veterinärintyget får du räkna med att det kan ge reservationer.Jag tycker det låter konstigt. Var ska man dra gränsen. Tex Bonzai H exteriör, dressyrhästarna vars veka kotor det debatterats om, inåttåade hästar, en häst som slår på sig osv. Måste bli svårt och bedöma framtida skador pga exteriören på ett objektivt sätt tror jag.
Lite som att min bolag skulle ge mig reservation på ev framtida skador för att jag har olika långa ben
Om avvikelsen är så pass att det kommenteras i veterinärintyget får du räkna med att det kan ge reservationer.
Fast det finns ju inget som säger att det kommer att bli ett problem, men självklart vill försäkringsbolagen gardera sig. Oavsett skulle jag tycka det var synd att få ett föl med veka kotor, björnfot, upprätade kotor eller parallellförskjuten.Tråkigt med tanke på att hästen i fråga gått galopp och hållt för det. Men det är min åsikt. Då får man hålla tummarna hårt om man tex avlar fram ett föl för dressyren med veka kotor
Fast det finns ju inget som säger att det kommer att bli ett problem, men självklart vill försäkringsbolagen gardera sig. Oavsett skulle jag tycka det var synd att få ett föl med veka kotor, björnfot, upprätade kotor eller parallellförskjuten.
De gånger jag valt hingst har jag varit noga med bl a benen, även om mitt sto är korrekt så väljer jag inte en hingst med dåliga ben och då är ju chanserna större att även fölet får bra ben.Klart det är tråkigt men svårt o förutsäga
Jag tycker det låter konstigt. Var ska man dra gränsen. Tex Bonzai H exteriör, dressyrhästarna vars veka kotor det debatterats om, inåttåade hästar, en häst som slår på sig osv. Måste bli svårt och bedöma framtida skador pga exteriören på ett objektivt sätt tror jag.
Lite som att min bolag skulle ge mig reservation på ev framtida skador för att jag har olika långa ben
Jag vet en ponny som fick reservation mot alla slags hältor på frambenen pga att det i vetiintyget stod ”ngt inåttåad fram”.
Men Gud så dumt. Skulle nog byta försäkringsbolag om de gick
Tror jag inte. Vad är nästa steg då? Ett uttåt tåat föl få reservation?.Men Gud så dumt. Skulle nog byta försäkringsbolag om de gick
Tror jag inte. Vad är nästa steg då? Ett uttåt tåat föl få reservation?.
Vi har ju inåttåade hingstar i svensk avel som fungerar utmärkt osv.
Mina bolag har inte frågat om mina hästar har "avvikande" exteriör.
Har tom leasat sto i avel med ngt hängande framben o hon har inga reservationer
Om man utnyttjar försäkringen kan man åka dit för försäkringsbedrägeri.Om du redan fått en reservation på en häst och därefter försöker byta bolag så kommer de andra att "ta över" reservationen. Om du inte anmäler den som en helt ny häst som inte tidigare varit försäkrad såklart (och utan reg.nr eller annat som kan identifiera den) men det är ju också risky eftersom du då aldrig kommer få ersättning för sådant som kan ansetts funnits där sedan innan den införsäkrades.
Om du redan fått en reservation på en häst och därefter försöker byta bolag så kommer de andra att "ta över" reservationen. Om du inte anmäler den som en helt ny häst som inte tidigare varit försäkrad såklart (och utan reg.nr eller annat som kan identifiera den) men det är ju också risky eftersom du då aldrig kommer få ersättning för sådant som kan ansetts funnits där sedan innan den införsäkrades.
"Fint sto *maskade stammen* utlånas ev säljes/bytes/bytlånas helst till avel mot ridbar häst.
Promenadrids och fungerar ok i dressyr till och från men hoppas inte längre pga ej ärftliga spattförändringar. .
Har fått klass1 föl som fyraåring. Inga egna meriter pga lite otur i livet samt ej tävlingsintresserad ryttare,men hoppar fint m god spänst o bra teknik,mamman gått msv fälttävlan."
I all välmening. Här är alltså någon som vill att ens 18 åriga sto ska bli avelshäst, samtidigt som denne, enligt egen utsago, har "ärftliga spattförändringar". Är det verkligen lagligt ens? Har jag hört i syne, eller har inte JBV någon lista med vissa (de flesta ärftliga?) åkommor som diskvalificierar hästar för avel? Borde inte "ärftliga spattförändringar" rimligen då vara en sådan?