P
prallan
Sv: Ang. Pro Benskydden.
tackar!
tackar!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det har med att de trycker runt benet hela vägen. En vanlig kort strykkappa har resår som sviktar vid hästens rörelser, den där är fast på båda sidorna och baksidan. Därför.
Men en linda skyddar ju lika bra som ett senskydd enligt mig.
Den ger ett stöd till benet, den värmer.
När du lindar för skydd från skav från insidan så lämnar du en bit över (lika lång som skenbenet) och lindar först ner hela vägen och sen lägger du den biten du sparade från början på insidan benet. Sen lindar du upp igen.
Skydd för skenbenet i hoppning.
Då lägger du den biten du sparade från början fram på skenbenet.
Skydd för senan mor skador:
Lägger du den biten du sparade från början vid senan.
Sen så är lindor MKT lättare att hålla rena än senskydd osv
Varför man nu har lindor i terrängen och inte vettiga terrängskydd som skyddar ordentligt kommer jag nog inte förstå.
Nu måste jag få yttra mina erfarenheter lite här va.
Min kompis har dessa skydd som hon använder varje dag på sin hopphäst. Hon hade ingen aning om att dem påverkade bakbenstekniken.
Plötsligt börjar hästen vägra på hinder. Först är det bara högre hinder (1 meter och uppåt), sedan börjar hästen stanna på det mesta. Ingen förstod vad som hade tagit åt hästen som alltid varit jättepositiv till hoppning och var duktig.
Stoppen fortsatte och hon provade alla möjliga metoder - börja om från början, bli arg, klappa och uppmuntra, träna höga hinder, låta hästen på hoppvila, you name it.
Ingenting hjälpte, och nu stannade hästen på både tävlingar och träningar. Veterinären kollade om hästen var halt - ingenting.
Jag som är bukenörd () såg den här tråden, och funderade lite. Eftersom hon har dessa skydd (Lamicell) och har använt dem varje dag sen hon köpte hästen, föreslog jag att hon skulle hoppa utan bakskydden på nästa tävling. Det var en klubbtävling och hon skulle vara med 80+80 cm.
Första klassen glömde hon ta av skydden. Hästen vägrade ut sig. Andra klassen påminde jag henne, skydden togs av. Nu var hon arg på hästen och tänkte att nu SKA jag runt den här banan. Dom kom runt. Men vi visste fortfarande inte om det berodde på hennes beslutsamhet eller att vi tog av bakskydden.
Jag sa att hon skulle prova att rida utan skydd hela veckan och fram tills nästa hoppträning. Det gjorde hon. Hoppträningen - inte ett enda stopp.
Nästa tävling några dagar senare hoppade hon utan skydd. Dom kom runt banan felfritt utan minsta tendens till stopp och kom precis utanför placering.
Hon har skrotat dessa skydd, till båda sina hästar. Träningen går framåt för första gången på väldigt länge. Och hästen är positiv igen.
Så ja, teknikskydd eller inte. Dessa skydd ska nog i alla fall INTE användas varje dag. Kanske en hoppträning en gång i veckan går fint, men absolut inte varje dag. Mina används endast på tävling och knappt ens det längre.
Jag ska köpa Eskadron
Somsagt försämrar de inte, de förbättrar baktekniken. Men man ska inte ha dom jämt och ständigt.
Jag har också hört att de inte e särskillt bra :S De försämmrar inte tekniken men hästen användel bakbenen på ett onaturligt sätt och det blir konstig belastning i ryggen. det är vad jag hört!
En reflektion på alla dessa hästar som börjar stanna pga av dessa "inte" teknikskydd.
Det kan ju mycket väl varav så att dessa hästar inte trivs med banbensskydd öht.
Har ni inte reflekterat över det??