Jag köpte det rakt av på deras rekommendationer så du får gärna berätta vad du kommer fram till!Intressant! Ska läsa om det
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag köpte det rakt av på deras rekommendationer så du får gärna berätta vad du kommer fram till!Intressant! Ska läsa om det
Hur var vinet?Jag köpte det rakt av på deras rekommendationer så du får gärna berätta vad du kommer fram till!
Det var bra! Ingen strävhet eller för tungt och kryddigt, vilket han på systemet rekommenderade utifrån menyn vi hade.Hur var vinet?
Jag tyckte det lät helt okej på beskrivningarna på vivino
Det låter precis som jag vill ha det! Ska kolla in nästa gångDet var bra! Ingen strävhet eller för tungt och kryddigt, vilket han på systemet rekommenderade utifrån menyn vi hade.
Så varken vinet eller maten tog över varandra utan funkade fint tillsammans!
Brukar vara söta, lite tyngre/fatade dessertviner - hjortronens bästa vän. Tänk mandel, aprikos, honung, pomerans. Intensiv smak. Dricks i mindre glass och kvantiteter till blåmögelost, frukt eller desserter (lite beroende på vilket vin det är). Som de flesta av den vintypen kostar de ofta ganska mycket, 150-1000 kr per halvlitersflaska.Har blivit erbjuden några flaskor tokaji aszú av en vän, är riktigt nyfiken på hur det smakar! Någon som har erfarenhet?
Vill bara upprepa: Söta tokaji viner och hjortrondesserter (eller ett litet glass, en burk hjortronsylt och en sked )Brukar vara söta, lite tyngre/fatade dessertviner - hjortronens bästa vän. Tänk mandel, aprikos, honung, pomerans. Intensiv smak. Dricks i mindre glass och kvantiteter till blåmögelost, frukt eller desserter (lite beroende på vilket vin det är). Som de flesta av den vintypen kostar de ofta ganska mycket, 150-1000 kr per halvlitersflaska.
(finns även osöta viner av samma druva - för de som gillar frukt- och blomviner mer än för dem som gillar strama mineralviner)
Har blivit erbjuden några flaskor tokaji aszú av en vän, är riktigt nyfiken på hur det smakar! Någon som har erfarenhet?
Jag har blivit serverad några fantastiska tokaji på finare restauranger. Men de har inte varit sliskiga eller söta utan faktiskt väldigt goda speciellt då till den maträtt som serverats. Det har inte varit dessertviner då.Har blivit erbjuden några flaskor tokaji aszú av en vän, är riktigt nyfiken på hur det smakar! Någon som har erfarenhet?
Brukar vara söta, lite tyngre/fatade dessertviner - hjortronens bästa vän. Tänk mandel, aprikos, honung, pomerans. Intensiv smak. Dricks i mindre glass och kvantiteter till blåmögelost, frukt eller desserter (lite beroende på vilket vin det är). Som de flesta av den vintypen kostar de ofta ganska mycket, 150-1000 kr per halvlitersflaska.
(finns även osöta viner av samma druva - för de som gillar frukt- och blomviner mer än för dem som gillar strama mineralviner)
Vill bara upprepa: Söta tokaji viner och hjortrondesserter (eller ett litet glass, en burk hjortronsylt och en sked )
Jag instämmer med @BornAgain. Jag dricker inte det så väldigt ofta, det är inte riktigt min typ av vin, men är som sagt fantastiskt till hjortron.
Kul, tack för input! Ska införskaffa hjortron då också, när det blir till att dricka det Det var inte jättebilligt precis så ville ha lite input. Tror det är dessertvinssorten det rör sig om nu. Blir till att hitta något bra tillfälle att dricka det också, men det kommer nog!Jag har blivit serverad några fantastiska tokaji på finare restauranger. Men de har inte varit sliskiga eller söta utan faktiskt väldigt goda speciellt då till den maträtt som serverats. Det har inte varit dessertviner då.
Jag skulle inte säga nej till ett sådant erbjudande med andra ord
Rimmad torsk med brynt kaprissmör och vitlöksfrästa bönor blev det igår.@Ullmerkott: Vad åt du till vinet?
Riesling är en favorit här med! Om jag går ut för att ta ett glas vin (vilket hände senast i februari eftersom vi befunnit oss mer eller mindre i lockdown sedan dess ...) tar jag helst Riesling eller Grüner VeltlinerJag älskar torr riesling och fick tips om det här. Vi drack det till förrätt på nyår parat med råraka m creme friache, löjrom och rödlök. Jättegott men minst lika bra som bara umgängesvin, gärna sommartid och välkylt.
Har glömt lägga upp vinet som min sambo fick i 30-års present.
Jag skrev under förra året ett inlägg om att jag sökte en dyrare ekfatslagrad chardonnay med mycket smörigare. Helst från Kalifornien. Detta blev de
Visa bifogad fil 63512
Dracks i lördags och det var så himla gott! Alltså jag gillar ju inte chardonnay, förutom när den är dyr tydligen för denna var riktigt god Även den smöriga svindyra chardonnayn jag smakade på en michelinkrog förra året föll mig absolut i smaken. Kommer absolut utforska lagrad chardonnay lite mer hädanefter.
Oj vad kul! Det åker in på beställning direkt. Tack! Återkommer med recensionKolla in Yarden (ett vin @tornblomma introducerade mig till): https://www.systembolaget.se/produkt/vin/yarden-251701/