Viktläkemedel

Det måste vara svårt för andra att förstå att samtidigt som jag kan tycka om mat och tycka saker är gott, ha viss matglädje osv så kan jag vara raka motsattsen, avsky mat så att jag är illamående bara jag tänker på det, blir äcklad av att se det, maten växer i munnen när jag försöker äta, saknar matlust totalt.
Jag kan relatera till viss del. Det är extremt sällan jag känner att jag är sugen på någon speciell mat, jag har svårt att säga någon favoritmat och ska jag bestämma vad vi ska äta de gånger jag äter ihop med andra tycker jag det är ap-svårt. Jag tänker helt enkelt inte på mat och varje dag känner jag mig överraskad över att jag behöver äta. Jag åt ju igår, kan det inte räcka för ett par dar?

Som tur är har jag sluppit bli illamående eller känna mig äcklad av någon mat, är den väl lagad och står framför mig går det nästan alltid bra att äta. Är tacksam för det!
 
Om dålig matlust och svårt att äta på något sätt är en bidragande faktor till din övervikt så är det osäkert om en magsäcksoperation kommer hjälpa till. Syftet med en GBP är ju att snabba på mättnadskänslan genom att låta maten nå tunntarmen fortare. Att reducera magsäcken gör också att det produceras mindre av ett hormon som bidrar till vår hunger. En operation när man då redan har svårt att få i sig rätt näring regelbundet kan snarast göra det ännu svårare. Den kan visserligen hjälpa med att reducera ett mycket stort intag av kalorier vid ett och samma tillfälle, men man riskerar näringsbrist om man redan innan har svårt att äta det man behöver för att orka.
 
Slänger in en fundering.
Detta att kroppen vill väga en viss vikt som den är van vid verkar bara stämma vid övervikt?
Jag hade många år då jag vägde 65-70 kg, vilket är lagom för mig. Varför strävar inte kroppen tillbaks till den vikten då?
:confused1:
 
Jag kan relatera till viss del. Det är extremt sällan jag känner att jag är sugen på någon speciell mat, jag har svårt att säga någon favoritmat och ska jag bestämma vad vi ska äta de gånger jag äter ihop med andra tycker jag det är ap-svårt. Jag tänker helt enkelt inte på mat och varje dag känner jag mig överraskad över att jag behöver äta. Jag åt ju igår, kan det inte räcka för ett par dar?

Som tur är har jag sluppit bli illamående eller känna mig äcklad av någon mat, är den väl lagad och står framför mig går det nästan alltid bra att äta. Är tacksam för det!
Jag blir faktiskt sugen på viss mat ibland! Men det är knappt jag vågar nämna vad eftersom man ju helst nuförtiden ska vara vegetarian eller vegan för att anses som hälsosam, nyttig, klimatvänlig och inte någon djurplågare.
En riktigt bra tillagad köttbit av nöt. Köttbullar, korv, färs eller annat kan inte stilla det suget, som kommer då och då, och själv är jag usel i köket och kan inte tillaga det.... alltså äts det så sällan att det inte ens är en gång om året. Men det är nog det jag blir sugen på oftast.

Men så känner jag också, äta NU IGEN?! Det har inte gått bra i helgen, dock blev det nog två gånger båda dagarna och tre i fredags. Och i dag då. Fortfarande havregrynsgröt som frukost, men i fredags åt jag den under så lång tid att jag inte ens hade någon lust att äta något vid halv 10 som vanligt (jobbade hemma) och sedan glömde jag lunchen men käkade den vid halv 2 och middag på kvällen. Vet inte vad det är som gör att jag tappar lusten, men när det väl blir så är det svårt att hitta den igen och börja om. I helgen tänkte jag att det är skitsamma vad jag än göra, och varför bry sig, anstränga sig för sånt trist skit liksom. I morse låg jag i sängen och funderade över varför jag ska vara så negativ och om jag verkligen ska ge upp redan liksom. Och så fick jag en sådan satans ägglossningsvärk och insåg att jag ska få mens om två veckor, exakt hur mycket påverkar det här min matlust egentligen? Och min ork att fullfölja måltidsschema, hålla ut, bry mig liksom?
 
Om dålig matlust och svårt att äta på något sätt är en bidragande faktor till din övervikt så är det osäkert om en magsäcksoperation kommer hjälpa till. Syftet med en GBP är ju att snabba på mättnadskänslan genom att låta maten nå tunntarmen fortare. Att reducera magsäcken gör också att det produceras mindre av ett hormon som bidrar till vår hunger. En operation när man då redan har svårt att få i sig rätt näring regelbundet kan snarast göra det ännu svårare. Den kan visserligen hjälpa med att reducera ett mycket stort intag av kalorier vid ett och samma tillfälle, men man riskerar näringsbrist om man redan innan har svårt att äta det man behöver för att orka.
Visst är det så.
Jag vet dock sällanätare som opererats och de fick helt enkelt ta sig i kragen och äta enligt måltidsschema efteråt, för att det skulle fungera helt enkelt.
Det är ju inte så att jag ser det som en lösning och sedan inte tänker äta som sig bör, det är ju det som är grejen- förutom alla komplikationer (som jag inte ens vet hälften av) och att man skär i kroppen på ett sätt man inte vet hur det påverkar något om 30 år samt att man måste tillföra vitaminer och järn (som min mage hatar mest av allt) så tänker jag på att det största problemet för mig är inte motionen, det är måltiderna. Att få det att fungera. Hur man tar sig i kragen och äter ändå.

Men operation hade ju inte kommit på tal om det inte vore ett alternativ för mig.
För jag tror att syftet nog mer är att rent krasst få feta patienter att gå ner i vikt- huruvida de får andra problem, till exempel näringsbrist pga slarv med maten, är väl något man får ta då, vilket också i sin tur blir ett VC-problem i första hand, och det leder väl inte till diabetes, stroke, hjärtinfark och för tidigt död? Jag gissar att en smal med näringsbrist kostar mindre för samhället än en fet med stroke gör. Det är i alla fall mer acceptabelt.
 
Jag blir faktiskt sugen på viss mat ibland! Men det är knappt jag vågar nämna vad eftersom man ju helst nuförtiden ska vara vegetarian eller vegan för att anses som hälsosam, nyttig, klimatvänlig och inte någon djurplågare.
En riktigt bra tillagad köttbit av nöt. Köttbullar, korv, färs eller annat kan inte stilla det suget, som kommer då och då, och själv är jag usel i köket och kan inte tillaga det.... alltså äts det så sällan att det inte ens är en gång om året. Men det är nog det jag blir sugen på oftast.

Men så känner jag också, äta NU IGEN?! Det har inte gått bra i helgen, dock blev det nog två gånger båda dagarna och tre i fredags. Och i dag då. Fortfarande havregrynsgröt som frukost, men i fredags åt jag den under så lång tid att jag inte ens hade någon lust att äta något vid halv 10 som vanligt (jobbade hemma) och sedan glömde jag lunchen men käkade den vid halv 2 och middag på kvällen. Vet inte vad det är som gör att jag tappar lusten, men när det väl blir så är det svårt att hitta den igen och börja om. I helgen tänkte jag att det är skitsamma vad jag än göra, och varför bry sig, anstränga sig för sånt trist skit liksom. I morse låg jag i sängen och funderade över varför jag ska vara så negativ och om jag verkligen ska ge upp redan liksom. Och så fick jag en sådan satans ägglossningsvärk och insåg att jag ska få mens om två veckor, exakt hur mycket påverkar det här min matlust egentligen? Och min ork att fullfölja måltidsschema, hålla ut, bry mig liksom?
Hmm, undrar om det har någon relation till menscykeln? Jag har alltid varit extremt hormonpåverkad på många sätt så osannolikt är det ju inte 🤔

Jag kan bli sugen på blodpudding...så ditt nötkött är nog bättre ur typ alla aspekter. Extremt sällan jag ger efter för det suget dock, även om det är något jag klarar att laga 😁 Brukar försöka få i mig järn på annat sätt och då brukar det lugna sig. Är nog typ det enda min kropp säger att den behöver. Men inte så tydligt, har ofta lågt Hb...

Sen säger den att den behöver glass och choklad också, men då tror jag den hittar på 😂
 
Hmm, undrar om det har någon relation till menscykeln? Jag har alltid varit extremt hormonpåverkad på många sätt så osannolikt är det ju inte 🤔

Jag kan bli sugen på blodpudding...så ditt nötkött är nog bättre ur typ alla aspekter. Extremt sällan jag ger efter för det suget dock, även om det är något jag klarar att laga 😁 Brukar försöka få i mig järn på annat sätt och då brukar det lugna sig. Är nog typ det enda min kropp säger att den behöver. Men inte så tydligt, har ofta lågt Hb...

Sen säger den att den behöver glass och choklad också, men då tror jag den hittar på 😂
Ja jag funderade på det. Insåg ju att mitt humör nog går att ursäkta något med det i alla fall, så jag försökte rycka upp mig, men började också fundera på matlusten och "orka bry mig"-känslan, var den kommer ifrån.

Blodpudding är väl nyttigt? Och gott? :D
Gud vad hungrig jag blev nu!!

Min kropp säger sådana märkliga saker om choklad och glass också. Inte så ofta om glass dock, men choklad! Och parmesan-chips. Jag äter typ bara en sorts chips och det var "lagrad parmesaon", vilket de slutade göra, så nu blir det en annan sorts parmesanchips. Ibland är suget stooort efter det, även om jag inte är jätteförtjust i chips. Det är nog parmesanen jag föredrar och blir sugen på eftersom jag inte är förtjust i chipssmaken... :o
 
Ja jag funderade på det. Insåg ju att mitt humör nog går att ursäkta något med det i alla fall, så jag försökte rycka upp mig, men började också fundera på matlusten och "orka bry mig"-känslan, var den kommer ifrån.

Blodpudding är väl nyttigt? Och gott? :D
Gud vad hungrig jag blev nu!!

Min kropp säger sådana märkliga saker om choklad och glass också. Inte så ofta om glass dock, men choklad! Och parmesan-chips. Jag äter typ bara en sorts chips och det var "lagrad parmesaon", vilket de slutade göra, så nu blir det en annan sorts parmesanchips. Ibland är suget stooort efter det, även om jag inte är jätteförtjust i chips. Det är nog parmesanen jag föredrar och blir sugen på eftersom jag inte är förtjust i chipssmaken... :o
Jag kan INTE rycka upp mig från hormonmående! I bästa fall inser jag vad det handlar om och kan ge fasen i att köpa choklad. I näst bästa fall äter jag mat innan chokladen. Det tredje läget är vanligare, knäckebröd med massa ost och sen 200 g Marabou choklad 🙈

Men faktiskt, har ätit frukost, lunch och middag flera dagar i rad nu. Har funkat när det funnits färdiga matlådor bara att värma, paj till lunch och pasta till middag. Varken varierat eller gourmet, men det spelar ingen roll, jag är glad att jag lyckats 🙂 Nu är de lådorna slut och jag har inte en aning om vad jag ska orka fixa för de kommande dagarna. Men nu ska jag hålla i! Heja oss!
 
Jag är stolt köttätare. Jag klarar mig inte utan rött kött. (Har provat.) Får ofta sug efter rejäla köttbitar, kalops eller stekar.
Men jag vill även ha grönsaker till.

Hormonerna styr matsuget och matbehovet. Mer för vissa, mindre för andra. Individuellt också vilken del av cykeln som påverkar och hur.

Ett exempel: Jag blir piggare efter mensen om kroppen får blodpudding, leverpastej, broccoli och sömn/vila under och direkt efter mensen. (Svårt att sova bra med kraftiga blödningar.)
 
Jag vill tacka för alla tipsen jag fått i tråden! @farin ditt tips om havregrynsgröt gjorde stor skillnad, tror det är det som är mest omvälvande och som gjort att andra tips från bland annat @malumbub också fungerar bättre.

Just havregrynsgröten, det är inte det godaste som finns, men smakar heller inte illa. Man kan variera det om man vill, men oftast orkar jag inte. Det blir mest lite smör i. Det är min go-to liksom. Kan jag inte komma på något att äta eller om jag inte har något vettigt att äta som tex lunch så blir det havregrynsgröt då också...

Äter det till frukost varje dag och har bara missat någon enstaka dag sedan jag började. Har varit viktigt att hålla på. Går fort att göra i micron, kräver inte alls mycket energi att göra. Tar ingen tid liksom. Får erkänna att jag blev orimligt upprörd den dagen jag bad dottern köpa havregryn, men hon struntade i det. :o Hon blev skitsur för att de inte hade det hon skulle ha så då var det några saker som hon struntade i att köpa, vilket gjorde att jag inte hade frukost dagen efter och kände mig helt borta i vad jag då skulle äta. Allt bara föll! Mycket märklig känsla att känna plötsligt! Men annars äter jag det till frukost innan jag åker till jobbet, och när jag jobbar hemma. När jag jobbar hemma valde jag att istället för att göra en halv portion som de andra dagarna så gör jag en portion eftersom jag äter den senare än annars och under lite längre tid, då blir det inte heller paus vid halv 10 som på jobbet (där jag äter två mackor) utan senare och då äter jag något litet eller tar en drickyoghurt istället. Sedan lunch vid halv 1 ungefär och middag på kvällen.

Jag har ännu inte fått rutin på det, det krävs aktivt tänkande för få rätt på antal gånger jag ska äta och när, att missa är lätt, gjorde det vid några tillfällen i helgen. Minsta lilla störning där jag inte aktivt tänker på det så finns det inte där. Tex i dag, jag tänkte äta min banan, men den ligger fortfarande i väskan....

Hur lång tid tar det innan det går automatiskt?

Och jag bävar för det här med att ändra vad jag äter. Jag är rädd för vad det för med sig för maniskt tänkande, det är därför jag är så motvillig till dieter och matstyrning, det har alltid resulterat i samma sak. Så destruktivt.

Men jag känner att jag i alla fall är en bit på vägen. Och jag sticker inte under stol med att det är KÄMPIGT som fan! :D
 
Härligt att höra @Enya!
Jag tänkte på den här tråden igår och hur mycket den peppat mig att ta tag i maten. Just nu är jag på semester tillsammans med en kompis som också är dålig på det här med att planera för och komma ihåg att äta. Men tillsammans fixar vi det! Frukost, lunch och middag 14 dagar i sträck, det är banne mig rekord för mig 🙂

Bävar lite för hur det ska gå när jag ska börja jobba nästa vecka, men hoppas att jag klarar att hålla i det! Jag ska verkligen göra mitt bästa, men jag vet också hur svårt det är och att minsta lilla störning påverkar...
 
Jag vill tacka för alla tipsen jag fått i tråden! @farin ditt tips om havregrynsgröt gjorde stor skillnad, tror det är det som är mest omvälvande och som gjort att andra tips från bland annat @malumbub också fungerar bättre.

Just havregrynsgröten, det är inte det godaste som finns, men smakar heller inte illa. Man kan variera det om man vill, men oftast orkar jag inte. Det blir mest lite smör i. Det är min go-to liksom. Kan jag inte komma på något att äta eller om jag inte har något vettigt att äta som tex lunch så blir det havregrynsgröt då också...

Äter det till frukost varje dag och har bara missat någon enstaka dag sedan jag började. Har varit viktigt att hålla på. Går fort att göra i micron, kräver inte alls mycket energi att göra. Tar ingen tid liksom. Får erkänna att jag blev orimligt upprörd den dagen jag bad dottern köpa havregryn, men hon struntade i det. :o Hon blev skitsur för att de inte hade det hon skulle ha så då var det några saker som hon struntade i att köpa, vilket gjorde att jag inte hade frukost dagen efter och kände mig helt borta i vad jag då skulle äta. Allt bara föll! Mycket märklig känsla att känna plötsligt! Men annars äter jag det till frukost innan jag åker till jobbet, och när jag jobbar hemma. När jag jobbar hemma valde jag att istället för att göra en halv portion som de andra dagarna så gör jag en portion eftersom jag äter den senare än annars och under lite längre tid, då blir det inte heller paus vid halv 10 som på jobbet (där jag äter två mackor) utan senare och då äter jag något litet eller tar en drickyoghurt istället. Sedan lunch vid halv 1 ungefär och middag på kvällen.

Jag har ännu inte fått rutin på det, det krävs aktivt tänkande för få rätt på antal gånger jag ska äta och när, att missa är lätt, gjorde det vid några tillfällen i helgen. Minsta lilla störning där jag inte aktivt tänker på det så finns det inte där. Tex i dag, jag tänkte äta min banan, men den ligger fortfarande i väskan....

Hur lång tid tar det innan det går automatiskt?

Och jag bävar för det här med att ändra vad jag äter. Jag är rädd för vad det för med sig för maniskt tänkande, det är därför jag är så motvillig till dieter och matstyrning, det har alltid resulterat i samma sak. Så destruktivt.

Men jag känner att jag i alla fall är en bit på vägen. Och jag sticker inte under stol med att det är KÄMPIGT som fan! :D
Lingonsylt är gott på och ibland slänger vi i en näve hasselnötter när vi kokar den. Om man gillar det kan man ju hälla i ett paket hasselnötter i havregrynspaketet och så kommer kanske några med när man skopar upp med dl måttet.
 
Lingonsylt är gott på och ibland slänger vi i en näve hasselnötter när vi kokar den. Om man gillar det kan man ju hälla i ett paket hasselnötter i havregrynspaketet och så kommer kanske några med när man skopar upp med dl måttet.
Om man vill maxa gröten lite, kan man slänga ner en matsked proteinpulver (neutral smak). Jag brukar göra overnight oats, som sen finns färdig i kylskåpet att äta på morgonen: Havregryn, mjölk (jag använder havremjölk), en tesked chiafrön, en matsked proteinpulver och lite vaniljsocker (behövs inte mycket). En kopp frysta blåbär (tinar innan morgonen). Jag brukar ringla en halv matsked lönnsirap över, det räcker långt och är jättegott.
 
Lingonsylt är gott på och ibland slänger vi i en näve hasselnötter när vi kokar den. Om man gillar det kan man ju hälla i ett paket hasselnötter i havregrynspaketet och så kommer kanske några med när man skopar upp med dl måttet.
Går att göra samma med russin också. Tycker lite honung som smälter ovanpå är gott till just russingröten.
Min favorit är att lägga i tärnat äpple och kanel (+ev. lite extra vatten) Alternativt päron och ingefära om en gillar det bättre.
 
Härligt att höra @Enya!
Jag tänkte på den här tråden igår och hur mycket den peppat mig att ta tag i maten. Just nu är jag på semester tillsammans med en kompis som också är dålig på det här med att planera för och komma ihåg att äta. Men tillsammans fixar vi det! Frukost, lunch och middag 14 dagar i sträck, det är banne mig rekord för mig 🙂

Bävar lite för hur det ska gå när jag ska börja jobba nästa vecka, men hoppas att jag klarar att hålla i det! Jag ska verkligen göra mitt bästa, men jag vet också hur svårt det är och att minsta lilla störning påverkar...
Men vad fint att tråden peppat dig! Då var det nog inte helt tokigt att vända mig till buke för att få pepp, hjälp, förslag och råd!
Förstår verkligen hur du känner nu när du fixat 14 dagar, tycker gott du kan klappa dig lite på axeln också! Man får onekligen känna sig lite stolt, trots att det finns människor som äter en jädrans massa gånger om dagen helt naturligt, det är ju trots allt inte det naturliga för tex dig och mig. :)

Jag håller tummarna för dig när jobbet börjar. Men funderar lite på det ändå. För mig är det lättare att hålla fast vid rutinerna där, tex pausen vid halv 10, JAG är sekreterarnas matklocka 9.30 liksom. Kan det inte bli liknande för dig? Det blev så eftersom jobbet bjuder på frukost vid den tiden varje dag och alla liksom äter. Alla äter lunch också, men då slutar jag, men hade jag jobbat längre hade det inte varit problem att spika lunchen gissar jag. Ditt jobb är kanske inte lika noga med fikapaus och lunch, så att du kan göra rutin av det? Jag jobbade på ett annat ställe tidigare och då åt jag aldrig. Sitta ensam och äta är inget jag gör.

För mig är det svårast på helgerna, jag går upp senare och då rubbas ju det där med frukosten och lunchen. Krockar liksom. Hur ska jag lösa det? Gå upp tidigare? Eller kan man skjuta på det på helgerna, alltså hela matschemat?
 
Lingonsylt är gott på och ibland slänger vi i en näve hasselnötter när vi kokar den. Om man gillar det kan man ju hälla i ett paket hasselnötter i havregrynspaketet och så kommer kanske några med när man skopar upp med dl måttet.
Jag är ju nötallergiker så nötter går ju bort. Men det var ett bra tips att hälla ner i paketet. Jag häller ändå upp havregrynen i en burk så då kan man ju blanda i annat också direkt.

Jag äter bara lingonsylt till kött och sås i stort sett så jag tror det skulle vara svårt att få ner på gröt på morgonen är jag rädd. Det känns lika fel som att äta makaroner och köttfärssås eller korvstroganoff och potatismos (ja, det gör min bror och jag dör varje gång :D )
 
Om man vill maxa gröten lite, kan man slänga ner en matsked proteinpulver (neutral smak). Jag brukar göra overnight oats, som sen finns färdig i kylskåpet att äta på morgonen: Havregryn, mjölk (jag använder havremjölk), en tesked chiafrön, en matsked proteinpulver och lite vaniljsocker (behövs inte mycket). En kopp frysta blåbär (tinar innan morgonen). Jag brukar ringla en halv matsked lönnsirap över, det räcker långt och är jättegott.
Jag har köpt overnight oats några gånger och det är helt ok faktiskt. Jag har gjort det en gång men kunde absolut inte äta det. Tror inte alls jag gjorde något fel, men konsistensen, kylan och smaken så direkt på morgonen kunde jag inte hantera.
Några här i tråden gav rådet att dricka något varmt, jag har inte testat (kom bara till havregrynsgröt och vågar inte lämna det nu :D ), men jag tror havregrynsgröten jag äter fungerar på det viset, att det är varmt, lättare att hantera än kall mat. Nu när magen är på ett trist humör i dag så mår jag till och med lite illa av bara tanken på overnight oats på morgonen, trots att jag nog skulle kunna äta det på en eftermiddag som mellanmål. Det är egentligen inte alls något fel på det enligt mig.

Förutom chiafröna, som framkallar gallstensliknande kramper hos mig tyvärr, men de behöver ju inte vara med antar jag.
 
Jag är ju nötallergiker så nötter går ju bort. Men det var ett bra tips att hälla ner i paketet. Jag häller ändå upp havregrynen i en burk så då kan man ju blanda i annat också direkt.

Jag äter bara lingonsylt till kött och sås i stort sett så jag tror det skulle vara svårt att få ner på gröt på morgonen är jag rädd. Det känns lika fel som att äta makaroner och köttfärssås eller korvstroganoff och potatismos (ja, det gör min bror och jag dör varje gång :D )
Slänger in en liten "fiskpinnar med makaroner" här bara för att. Jag har alltid trott att det är helt normalt men folk brukar dåna.

(Det var ju så mycket prat om superbär på jobbet för ett tag sedan, alla åt jättekonstiga bär av olika slag och kostnad. Så dök det upp en artikel om att lingon minsann var nyttigast av alla, varför inte tänkte jag och utökade användningen till pannkakor och gröt. Jag råkar gilla lingon trots allt.)
 
Går att göra samma med russin också. Tycker lite honung som smälter ovanpå är gott till just russingröten.
Min favorit är att lägga i tärnat äpple och kanel (+ev. lite extra vatten) Alternativt päron och ingefära om en gillar det bättre.
Jag tror det blir för mycket att stå i på morgonen, orken kommer tryta. Russin var en bra idé, de kan man ju hälla i burken i hop med grynen redan tidigare ju. Honung är jag inte jätteförtjust i, det är så kletigt på något vis, jag föredrar "bar" och "ren" gröt, smakmässigt. På morgonen alltså, som mellanmål funkar det nog med äpplen och även honung till och med.
 
Slänger in en liten "fiskpinnar med makaroner" här bara för att. Jag har alltid trott att det är helt normalt men folk brukar dåna.

(Det var ju så mycket prat om superbär på jobbet för ett tag sedan, alla åt jättekonstiga bär av olika slag och kostnad. Så dök det upp en artikel om att lingon minsann var nyttigast av alla, varför inte tänkte jag och utökade användningen till pannkakor och gröt. Jag råkar gilla lingon trots allt.)
Fiskpinnar och makaroner har fått mig att sluta muttra nuförtiden, efter att jag fått barn, men tidigare.... :angel: Men när barnen kommer hem och berättar att skolorna serverar tomatsoppa med makaroner i , alltså allvarligt? ALLVARLIGT?!?! :eek::eek::eek: Det ska serveras utan makaroner och till ris ju. Hela min tomatsoppevärld rasar samman en stund varje gång de berättar om det!

Jag får nog erkänna att jag inte är så bärig eller fruktig trots allt. Det är inget jag tycker illa om, men heller inget jag längtar efter eller känner fattas maträtter eller i mitt liv ens. Detta till trots att jag under ett års tid käkade en banan varje arbetsdag trots att jag tycker att banan ÄR den äckligaste frukten, faktiskt inte alls god. Men minst jobbig att äta och mest mättande, så det blev den. Men sylt och sånt är jag inte mycket för, tror det har med konsistensen att göra också.
 

Liknande trådar

Kropp & Själ Hej! Jag har efter en sjukgymnast och otroped felbehandlat mig fått förlorad inkomst och sjukskrivning i 7 månader. Jag fick första...
2 3 4
Svar
66
· Visningar
4 330
Senast: Sassy
·
  • Artikel Artikel
Dagbok I många år har jag funderat på vad det egentligen är för fel på mina föräldrar. De beter sig liksom inte riktigt som normala människor...
Svar
0
· Visningar
884
Senast: Tuvstarr
·
Skola & Jobb Kan man skriva en skriva-av-sig-tråd här? Den kanske bör ligga under Dagbok, men samtidigt kanske det funkar lika bra här? För er som...
2
Svar
24
· Visningar
5 246
Senast: Sasse
·
Kropp & Själ Vi försöker hjälpa en vän till min mamma som nyss än en gång blivit katastrofdåligt bemött av vården, jag är så arg att jag kokar varje...
2
Svar
22
· Visningar
4 049
Senast: Hazel
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp